Мъж на средна възраст мами бургазлии като се представя за

...
Мъж на средна възраст мами бургазлии като се представя за
Коментари Харесай

Пазете се от този мъж! Оплете вече десетки в измамната си схема

Мъж на междинна възраст мами бургазлии като се показва за майстор-дърводелец. Иван Делиатанасов взимал авансово парите на хората, само че по този начин и не доставял поръчаните мебели. За схемата сигнализира Елена Каролова, написа " Флагман ".



Жената е следващата жертва на измамника. Вързала се е, защото познавала бащата на Иван, с който били съседи близо 7 години в бл. 113 в жк „ Славейков”. След като обаче решила да се реалокира, Елена подмамена с оферта за щори в кухнята, спалнята и хола на новото й жилище. Тя се съгласила и през май „ майсторът” посетил жилището, с цел да вземе размери за щорите. Обещал, че ще ги инсталира за седмица, само че изискал цялата сума авансово вкупом – 480 лева

Елена се съгласила и предала парите на „ дърводелеца”, за което не получила никаква квитанция или касова записка. За неин шанс обаче, Иван взел банкнотите пред очевидец.

Уговореният период минал бързо, само че поръчаните и авансово платени щори по този начин и не дошли. След няколко седмици очакване Елена потърсила Иван, с цел да попита за какво не е извършил сделката. Тогава „ майсторът” се оправдал, че има доста работа, само че при първа опция щял да извърши поръчката. Минал повече от месец и той спрял да подвига телефона си. Бургазлийката обаче съумяла да го намери, само че Иван най-безцеремонно й споделил, че още не е поръчал щорите и предложил да върне парите. Жената се съгласила, само че до момента това по този начин и не се е случило. В края на юни Елена подава тъжба във Второ районно управление (на МВР). Междувременно научава, че има още излъгани от въпросния господин.

„ Обръщам се към вас, с цел да видят всички какъв е този човек, с цел да няма други потърпевши. Това продължава с години, а той към момента е на независимост! Сигурна съм, че има още попаднали в схемите му, които обаче не са се оплакали в полицията. Съветвам ги да си потърсят правата”, сподели Елена Каролова.

Бургазлийката прибавя, че се оплакала и във компанията, където работи Иван Делиатанасов. За последно ходила там преди дни, когато схванала, че към този момент е уволнен. По нейните думи шефовете вдигнали ръце от своя чиновник, откакто получили редица сходни тъжби.

Иван Делиатанасов към този момент е осъждан за заграбване и машинация. През 2012 година получава 1 година и 4 месеца условна присъда, чийто изпитателен период изтича преди 3 години. Той обаче към момента не е оправдан, макар че 5-годишният период за това завършва напълно скоро – след по-малко от 2 седмици.

Интересното е, че Делиатанасов е наказан за заграбване от един от някогашните си работодатели. Според обвиняването, по което Иван направил цялостни признания, с цел да получи по-леко наказване, „ дърводелецът” взел пари на ръка за монтаж на мебели на клиенти на компанията, само че по този начин и не ги предал и даже въобще не съобщил на шефа си за това. По-късно похарчил за себе си първо 800 лева, а след това и 1 600 лева, които получил от двама разнообразни клиенти на едноличния търговец. Малко по-късно той прибрал 600 лева за направа и монтиране на лавици в магазина на бургазлийка, които отново не запомнил да регистрира на шефа си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР