Мъж, който е работил в Банско и е бил в

...
Мъж, който е работил в Банско и е бил в
Коментари Харесай

Мъж, контактувал със заразени в Банско, не бил поставен под карантина

Мъж, който е работил в Банско и е бил в контакт с израелски жители с позитивна проба за Covid-19, не е бил потърсен от управляващите и не му била наложена наложителна 14-дневна карантина. За този случай се разбра в деня, в който завършва траялата 2 седмици обсада на ски курорта.

Бранимир Колев си тръгнал от Банско преди да влезе в действие възбраната за влизане и излизане от града. Имал кашлица и решил да се самоизолира, когато се прибрал от Банско в Бургас. Звънял на тел. 112, на РЗИ, на персоналния си доктор, само че получил отвод да бъде проучен, макар че упорствал да му се направи тест.

" Никой не ме потърси, с цел да проконтролира положението ми ", описа Колев пред Нова тв. " Аз можех да си излизам и да обикалям, в случай че не бях се самоизолирал. 2 пъти се обаждах на 112. Единият път ми затвориха, след това звъннаха след 5 минути и се сетиха да ми вземат адреса, само че по този начин и не ме ревизираха ", прибавя той.

Разказва, че от 112 го трансферирали към РЗИ. " От здравната ревизия ми споделиха да се свържа с персоналния си доктор, тъй като той решавал. Той ми сподели да си заставам у дома, тъй като в случай че съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно поделение, съм щял да лепна нещо друго и надали щели да ме излекуват ", споделя мъжът.

Успял да си направи тест преди ден и то за лична сметка. " Първата седмица, откакто разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Едва през вчерашния ден съумях да си направя. Пробата ми към този момент е негативна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е споделил по кое време би трябвало да си направя ", показва Колев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР