Мъж е напръскал с черен спрей надписа Иван Михайлов от

...
Мъж е напръскал с черен спрей надписа Иван Михайлов от
Коментари Харесай

Мъж заличи със спрей надписа на Българския културен клуб в Битоля

Мъж е напръскал с черен спрей надписа " Иван Михайлов " от Българския културен клуб в Битоля, който преди седмици беше премахнат от Централния указател на клубовете в Северна Македония.. Извършителят освен не се скри, само че даже разгласява фотография във " Facebook " с апел към министъра на вътрешните работи на страната Оливер Спасовски.

" Министър Спасовски, ние в Битоля най-сетне трябваше да изтрием името на българския фашист, който накара нашия македонски народ да ненавижда българския народ. Надявам се към този момент да не допускате имена с кръвни имена ", написа Стефан Горгиевски в поста си.

През лятото вратата на българският клуб " Иван Михайлов " в Битоля. През октомври пък мъж българският културен клуб " Цар Борис III " в Охрид.

В началото на ноември Народното събрание на Северна Македония одобри промени в Закона за сдруженията и фондациите и Закона за политическите партии, които задължават българските културни клубове, които носят имената на спорни исторически персони, да ги сменят в границите на идващите 3 месеца. След като клубовете " Иван Михайлов " в Битоля и Цар Борис III в Охрид не смениха имената си в този период, те бяха заличени от регистъра.

В Северна Македония съществуват към 17 хиляди клуба. След измененията в двата закона, те не могат да носят имена на хора, които по някакъв метод провокират експанзия в популацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР