Магазин в който всичко, което може да се намери е

...
Магазин в който всичко, което може да се намери е
Коментари Харесай

В българско село съществува магазин, в който всичко е безплатно 

Магазин в който всичко, което може да се откри е гратис. С това могат да се похвалят в монтанското село Стубел. Инициативата е на локални хора, които събират ненужните облекла и движимости от домовете си, с цел да отидат там където ще бъдат нужни. В него всеки може да влезе и да си вземе без да заплаща, описват от NOVA. 

Молът, както се майтапят хората в селото, набира все по-голяма известност. Идеята е на кмета на Стубел Емилия Григорова. Тя споделя, че в магазинът всеки остава движимости, които не са му нужни, само че могат да бъдат потребни на някой различен. 

Така в помещението на някогашен магазин, който от дълго време не работи, дамите от селото почнали да редят якета, блузи, панталони, детски облекла и обувки и други движимости.

Разбира се, облеклата би трябвало да бъдат изпрани и да стават за носене, казава Вилоета Тодорова, която също е ангажирана с магазина.

Герогиева споделя, че са донесли масички и щендери, с цел да наредят облеклата и домашните използва. А искащи да си " купят " не липват. 

Магазинът е отворен всеки ден от 8 до 16, 30 часа и в него няма продавач. Виолета споделя, че няма потребност да пазаят, тъй като който желае ще влезе и ще вземе каквото му е нужно. Тя добавя, че всичко е на доброволни начала. Кметът на Стубел споделя, че концепцията е получила приемнственост.

От селото имат и друга концепция, в случай че съберат доста облекла да оказват помощ на хора в неволя или след бедствия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР