Магарето е верен помощник на човека от незапомнени времена, макар

...
Магарето е верен помощник на човека от незапомнени времена, макар
Коментари Харесай

Основни грижи при отглеждане на магаре

Магарето е правилен асистент на индивида от незапомнени времена, въпреки че няма славата на коня. Съвсем несправедливо е въплъщение напук и нелепост, което не е правилно, тъй като в действителност е интелигентно и общително животно.

То е уместно за всякаква активност, защото е извънредно резистентен скотски тип, само че студеното и влажно време му е зложелател, тъй като козината му не е водоустойчива и водата води до общо изстудяване, което може да провокира пневмония или бронхит. Това важи в цялостна мощ и за мини магаретата, които са деликатни животни.

За развъждането на магаре е нужна добре предпазена плевня или заслон, които са и задоволително просторни. Най-добре подът на мястото за престояване да е затрупан със плява, с цел да е по-топло.

Ежедневното придвижване е витално значимо за магарето и в случай че има пасбище наоколо, то единствено ще се погрижи за своята двигателна интензивност. Не бива това да бъде леден регион и при неприятни климатични условия би трябвало да се намерения за различно място.

Храната на магарето е належащо да съдържа доста фибри и малко въглехидрати, като прехранването не трябва да се позволява. Ечемичната плява е хубаво да бъде основата на хранителната му диета.

Тревата е допълнение, което не трябва да бъде главната храна. През зимата е необходим ресурс от ливадно сено. Като премия може а се даде морков, ябълка, банан или листа от мента. Чистата и прясна вода също е наложителен детайл от грижата за това впрегатно животно.

Поддържането на хигиената в помещението, където се отглежда магарето, е наложителна за неговото здраве, както и постоянните имунизации. Зъбите и изпражненията на животното е нужно да се ревизират от експерт за паразити и промени при растежа на зъбите.

 Магаре

Копитата на животното също изискват да им се отдели внимание. На всеки 2 месеца копитата на животното би трябвало да се подрязват, защото са като ноктите и порастват.

Магарето не се нуждае от къпане, честото изчеткване на косменото му покритие е задоволително, с цел да се поддържа чисто от бодили, тръни и нечистотии, които могат да полепнат по него в гората или на полето.

На грижите магарето ще отговори с обвързаност и добрина, тъй като това е особено за неговия спокоен характер.

Ако си асистент в селскостопанската работа? Вижте тези разгласи и цени за магарета!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР