Мафията си има държава. А народът ни спи….разсъждава за кого

...
Мафията си има държава. А народът ни спи….разсъждава за кого
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Мафията си има държава

„ Мафията си има страна. А народът ни спи….разсъждава за кого да гласоподава на избори, без да осъзнава, че всички партии са разклонения на един и същи корен на злото и се управляват от едни и същи господари. “ Това написа във фейсбук юрист Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА

По времето на неприятния социализъм всички доста се възмущаваха, че една партия си има страна. Днес нещата, несъмнено, са изменени. Държавата към този момент не е на една партия, не е на народа, а е на мафията. И в случай че някой има подозрения в това, най-вероятно е с неравностойно интелектуално състояние.

Наблюдавайте единствено по какъв метод се разпределят постовете и властта в страната. То, единствено да беше мазното турско кафе и скута на ръководителя на Движение за права и свободи, да махнем с ръка. Но без позор и съвест, ръководещите се драпат за постове като улични побойници. Спомням си една сцена от „ Кръстникът “, в който мафията се опитваше да си разпределя територии. Ами то тези честни спрямо нашите политици хорица, изглеждаха възпитани, смислени и рационални спрямо изстъпленията на ръководещата евроатлантическа навалица, хваната от улицата.

Когато Кирил Петков и Бойко Борисов стартират да ти спорят кой е направил повече за България и кой има по-добри фрагменти, ти идва самичък да си сложиш въжето, или в случай че си по-практичен, да хванеш една неокастрена гьостерица и да ги подгониш.

Кадрите на евроатлантическата навалица изумяват, вбесяват и унищожават. Гледаме един Денков, една Габриел, един Василев, Тагарев, и всякакви други, които бих загатнала, стига да им бях запомнила имената, тъй като случайниците във властта са доста. Хорица, които единствено майките им и спонсорите им ги познават, хищни като пирани и също толкоз унищожителни. И с морала на труженичка от околовръстното шосе.

С подобен „ хайлайф “ обичайна мафия може да ни се стори една добре проведена, рационална и честна конструкция. Ограбването и закононарушенията на властта биха предиздвикали всеки мафиот да се засрами и да се опита да се старае повече.

И тъй като мафията си е избрала прокуратура, полиция и съд, никой не може да спре оглозгването на Родината ни и нулирането на народа ни. Разбира се, има и доста свестни и честни хора, които се борят с вятърни мелници и нормално най-сетне са изритвани от системата, а тя мазно продължава да смила всичко.

Кадрите вземат решение всичко. В българската политика няма фрагменти, а сложени от Козяк интелектуално ощетени хора, подготвени на всичко, с цел да имат опция да крадат за няколко генерации напред и да продават преференциално за тях си Родината ни.

А народът ни спи….разсъждава за кого да гласоподава на избори, без да осъзнава, че всички партии са разклонения на един и същи корен на злото и се управляват от едни и същи господари. Демокрацията е доста нездравословна – втълпи ни, че с петиции, референдуми, мирни митинги, подписки и гласоподаване можем да променим нещо. Историята не се трансформира по този начин. Всички знаем отговора, само че истината е, че не ни стиска и няма водачи. И на съвестта ни ще тежи, че с нас ще завърши и българският народ и страна!

Елена Гунчева-Гривова

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР