Мачът днес беше специален за Аталанта, защото отборът за първи

...
Мачът днес беше специален за Аталанта, защото отборът за първи
Коментари Харесай

Аталанта и Аякс оправдаха прогнозите за зрелище

Мачът през днешния ден беше специфичен за Аталанта, тъй като тимът за първи път одобри противник в Шампионската лига на своя стадион в Бергамо. През предишния сезон домакинските срещи на отбора се играха на " Сан Сиро ".

Аталанта започва присъединяване си в шампионата с впечатляваща победа като посетител на дебютанта Мидтиланд (4:0), само че през уикенда позволи втора поредна загуба в Серия " А " - 1:3 от Сампдория. Аякс не можа да вземе нищо от дуела против Ливърпул и отстъпи с 0:1, само че единствено няколко дни по-късно унищожи ВВВ-Венло с 13:0 и счупи върха за най-изразителна победа в историята на Ередивизи.

Аталанта излезе без един от главните си футболисти - Мартен Де Роон. Неговото място в стартовия състав зае Марио Пашалич, а Йосип Иличич беше предпочетен пред Луис Муриел и дйстваше зад тарана Дуван Сапата, дружно с Алехандро Гомес. По двата фланга започчнаха Ханс Хатебур и Робин Госенс.

, così dall'inizio!
team news here!
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) Титулярният пазач от предишния сезон Пиерлуиджи Голини се възвърне от контузията си, само че остана на пейката, а под рамката застана Марко Спортиело.

За Аякс отсъстваше ветеранът Клаас-Ян Хунтелаар, само че измежду титулярите се появи Дейли Блинд, който до неотдавна имаше здравословни проблеми. В предни позиции старши треньорът Ерик загар Хаг заложи на Давид Нерес, Антони и 19-годишния Ласина Траоре, който против ВВВ-Венло стана първият футболист на нидерландския гранд с 5 гола в един мач от легендата Марко ван Бастен през 1985 година.

- Bergamo edition.
— AFC Ajax (@AFCAjax) Душан Тадич беше един ит тримата халфове, дружно с Дейви Клаасен и Райън Гравенберх. Сред запасите остана Куинси Промес.

Аякс пазеше положителни мемоари от последното си посещение в Италия. През сезон 2018/19 " червено-белите " победиха Ювентус в Торино и се класираха за полуфиналите в ШЛ. Аталанта пък за първи път се изправи против противник от Ниската земя.

Двата тима започнаха с офанзивите през цялото време. Антони шутира рисково, само че Спортиело избави, а след това и Тадич можеше да открие за Аякс. Мазрауи също не беше надалеч от гола, откакто насочи фалцов удар от към 25 метра.

В 14-ата минута Алехандро Гомес опита да изненада Андре Онана, само че вратарят на гостите внимаваше. Още по-чисти обстановки се откриха пред Сапата и Иличич, само че и двамата ги пропиляха. В средата на полувремето мачът се изнерви и реферът Дамир Скомина раздаде няколко жълти картона.

В 28-ата минута Госенс фаулира Траоре в наказателното поле, макар че искаше да играе с топката. Тадич безпроблемно осъществя дузпата и Аякс поведе. Не след дълго нидерландците вкараха и втори гол. Негов създател стана Ласина Траоре след неубедителна интервенция на Спортиело и добавка.

Шампионска Лига 2 кръг, вторник 27 октомври  Аталанта 2:2краен резулат  Аякс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР