М инистерството на здравеопазването /МЗ/ е готово на конструктивен диалог

...
М инистерството на здравеопазването /МЗ/ е готово на конструктивен диалог
Коментари Харесай

От МЗ са готови за диалог по проблемите в системата на Спешната помощ

М инистерството на опазването на здравето /МЗ/ е готово на градивен разговор с всички, които имат отношение към Спешната помощ, тъй като освен на този, а всеки ден би трябвало да се работи за решаването на проблемите в системата, свързани с незадоволителното фрагменти, тяхната сигурност, материалната база и други

Това се показва в известие, оповестено на интернет страницата на институцията във връзка днешния Световен ден на незабавната здравна помощ.

За решение на част от проблемите в региона на незабавната помощ продължава осъществяването на европейските планове "Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ " и "Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ".

Настоящият ден не е само мотив да изкажем признателността си към труда, без който не можем, на всички лекари-специалисти по незабавна медицина, медицински сестри, парамедици, фелдшери, спомагателен личен състав в проведени незабавни структури и други, се добавя в известието.

Световният ден на незабавната здравна помощ ни задължава да създадем и равносметка на постигнатото в системата на незабавната здравна помощ у нас досега, на слабите страни и опциите за възстановяване както на изискванията за работа на ангажираните в тази сфера, по този начин и на качеството на предоставяната от тях незабавна здравна помощ.

За четвърта поредна година на 27 май се отбелязва Световният ден на незабавната здравна помощ. За първи път се отбелязва през 2018 година от Европейската асоциация по незабавна медицина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР