Лютви Местан“В актуалното ни политическо време Русия се възражда не

...
Лютви Местан“В актуалното ни политическо време Русия се възражда не
Коментари Харесай

Сбъдна ли се „пророчеството“ на Доган: „Русия се възражда като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб”

Лютви Местан

“В настоящото ни политическо време Русия се възражда освен като Геополитически Баланс, само че и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб”.

Помните ли чии са тези дитирамби за путинова Русия? И по какъв начин ви звучат през днешния ден на фона на нещастието на суверенна Украйна, на нейните 50 милиона жители, брутално погазени от танковете, бетеерите, военните хеликоптери и изтребители на същия този “планетарен поръчител на мира”? Как ви звучат тези лакейски хвалебствия на фона на хиляди избити освен военни, само че и цивилни дами и деца?

На мен ми звучат като

Дрън-Дрън по Дръндарски,

тъй като думите са на “политическия визионер”, на “българския Ботев, Левски и Стамболов ведно” и почетен председател(без кавички) - Ахмед Доган. Цитирам безусловно последното изречение от благодарственото писмо на Доган до Павел Журавлев - Директор на Руския Културно-информационен център в София във връзка на връчена премия за особени заслуги към путинска Русия.

В това писмо създателят не се задоволява с естественото изписване на думи и изрази като “широката съветска душа” и “голямата съветска земя”. Така изписани те не удовлетворяват четкаджийската пристрастеност на създателя и Доган прибягва до баданарката на основните букви - в неговата редакция “широката съветска душа” е “ Широката Руска Душа”, а “ огромната съветска земя” е “Голямата Руска Земя”. Тя е “толкова Голяма, че не познава граници”. Затова Ахмед Доган не отрони и дума за наказание на противозаконната окупация на Крим.

Угодно мълчи и в този момент,

когато “ Планетарният му настойник” докара войната след 80 десетилетия мир в Европа. Говорят покорно подчинените му пратеници в Народното събрание. Говорят биполярно. От една страна, с подправени евро-атлантически заклинания, а от друга - изпълнителният му шеф претопли част от манджата от декември месец 2015 година, наречена “предколедно слово на почетния председател”, която се оказа копи пейст на годишния разбор на кремълския му идеологически ментор – президентския консултант Дугин. Доган разгласява част от прословутото предколедно слово, този път със заглавие - “Да гледаме бг целостта, 1-полюсният свят свърши.”
Тази тирада следва да се чете по отношение на писмото до Журавлев, тъй като единствено по този начин може да се разбере зле прикритата проруска същина и на създателя и на партията му. Доган извежда 2 съществени тези:
1. Поставя под подозрение адекватността на Европейски Съюз като политически съюз и на НАТО като благонадежден защитителен съюз на свободния и либерален свят.
Цитирам: “Адекватна система ли е НАТО?-не приемайте нещата като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят”, а “ЕС е в положение “заспи” и се чуди какво да прави и къде да се закачи”.
2. Апологетика на възраждащата се мощ на Русия като нов “геополитически Баланс”. Цитирам: “Утвърждаването на Русия е необратим развой, който желая да наблюдавате. Русия ще продължи тази линия, в случай че е належащо, даже силово”.
Догановите умозрения не са просто констатации, а връзката им с писмото до Журавлев ги трансформира в извънредно рискови и спекулативни внушения за възраждащата се съветска мощ за сметка на Европейски Съюз и НАТО, които са несъответстващи и “заспи”. Тогава опираме до фундаменталния въпрос - кой да подсигурява сигурността и целостта на страната ни. Явно освен НАТО и Европейски Съюз, тъй като светът към този момент не е еднополюсен и е добре да свържем целостта на България и с волята на путинова Русия като нов геополитически баланс(извинете ме, Баланс). Не просто рисково, само че и гнусно. Да ви звучи познато? Това са опорките, с които кремълските мекерета ни заливат всеки ден, освен в обществената мрежа, а и от ефира на националните медии. На този декор нямат безусловно никаква стойност подправените про натовски позиции и заявления, прочетени от групата на Движение за права и свободи в Народното събрание. Важно е какво споделя Доган – Дугин.

Последните събития направиха на пух и прахуляк “гениалните прозрения “ на „ политическия визионер “ от Боянските и Росенските Сараи. путинова Русия освен че не се оказа поръчител за мира в планетарен мащаб, а мракобесен агресор от калибъра на хитлерова Германия. Путин е световна опасност за човечеството, с маниакално ориентирания си пръст към аленото копче на нуклеарните бомби.

НАТО и Европейски Съюз освен, че не са несъответстващи и заспи, а се оказаха мощен и обединен бранител на Украйна и на целия либерален свят. Слава Богу, че сме част от това мощно, съответно и будно евро-атлантическо семейство, без което и нас ни чака ориста на Украйна. Агресията против

Украйна оголва действителната същина на българските партии,

смъква подправените им натовски маски. уверен съм - ще преформатира и ръководещото болшинство. Смяната на военния министър е единствено началото и не изчерпва този развой. В ръководството на България няма място за очевидни и скрити проруски детайли. В търсенето на съответна на политическото време формула на властта няма неразрешени обединения, стига участващите партии да покрият новия ценностен императив- същинска евро-атлантическа взаимност със ориста на Украйна. Тази орис ни повече, ни по- малко е наша орис.

Б.Р. Вижте цялото до Павел Журавлев - Директор на Руския Културно-информационен център в София.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР