Люксембургският ансамбъл Ars Nova Lux“, който обединява изумителни музиканти от

...
Люксембургският ансамбъл Ars Nova Lux“, който обединява изумителни музиканти от
Коментари Харесай

„Мартенски музикални дни“ продължава своята програма със световно известни музиканти

Люксембургският отбор „ Ars Nova Lux “, който сплотява изумителни музиканти от разнообразни краища на света, през днешния ден ще стъпи за пръв път на русенска сцена с една завладяваща стратегия под наслов „ Jazz Inspared “ и богата палитра от творби, измежду които и фамозни джаз-пиеси на Милчо Левиев и Димитър Бодуров. Концертът им ще се състои на 22 март /сряда/ от 19 ч. в зала „ Европа “ на Доходното здание.

Следващата вечер, на 23 март, от 19 ч. в Доходното здание на фестивалната сцена излиза един от най-търсените струнни квартети през днешния ден - Квартет „ Ébène “, считан за един от най-хубавите струнни ансамбли в света. Французите Пиер Коломбе, Габриел льо Магадюр, Мари Шилем и Рафаел Мерлин ще показват една мощно привлекателна концертна стратегия с обичани камерни опуси, измежду които неизмеримо красивият струнен квартет на Равел, майсторският 3-ти струнен квартет на Шуман и една извънредно атрактивна интерпретация на Йохан Себастиян Бах, изпълнена от швейцареца Р. Дюбюнон.

Петък вечер на 24 март е непокътната за сантименталната музика, майсторски поднесена от Александър Хинчев в неговия клавирен концерт „ Романтико “. От 19 ч. в зала „ Европа “ под пръстите на надарения пианист ще зазвучат пиеси от Р. Шуман, С. Рахманинов и Ф. Шопен.

В 62-рия Международен фестивал „ Мартенски музикални дни “, който се провежда от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, ще се включат над 700 участници от 9 страни. Тази година в програмата са планувани 27 събития. Музикалният конгрес ще показа 7 оркестрови стратегии, 11 ансамблови концерта, 2 оперни спектакъла, 1 хоров концерт, 7 съпътстващи събития, 8 дебютиращи в България и в Русе актьори и ансамбли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР