Люис Хамилтън започна с успех тазгодишния сезон във Формула 1,

...
Люис Хамилтън започна с успех тазгодишния сезон във Формула 1,
Коментари Харесай

Шампионски старт за Люис Хамилтън

Люис Хамилтън стартира с триумф тазгодишния сезон във Формула 1, откакто надделя водача на Ред Бул Макс Верстапен в страхотна борба на пистата " Сакхир " в Бахрейн пред някои от най-верните почитатели на най-престижната автомобилна конкуренция.

Действащият седемкратен международен първенец започва зад нидерландеца в днешното съревнование, откакто Верстапен направи отлични три тренировки и подготовка, с цел да си завоюва полпозишън. Състезанието стартира с две загряващи обиколки поради проблем с болида на Серхио Перес, който дебютира за Ред Бул. Впоследствие Пиер Гасли от АлфаТаури не съумя да остане до края на старта заради проблем. Битката обаче за първото място бе повече от яростна и стана централна във вълнуващия откриващ стадий от Ф1.
 Мик Шумахер: Чувствам се доста добре и очаквам с неспокойствие първия спортен уикенд
Мик Шумахер: Чувствам се доста добре и очаквам с неспокойствие първия спортен уикенд

" Първият ден бе малко по-кратък откъм километраж "

Верстапен и Ред Бул използваха добра тактика, с цел да имат повече скорост в края на надпреварата, което разреши на нидерландеца да изпревари британеца. Хамилтън обаче бе пуснат от противника три обиколки преди края, защото при изпреварването си Верстапен мина отвън завой 4, което не е разрешено от правилника. Моментът обаче провокира несъгласие заради обстоятелството, че на няколко пъти преди този момент имаше сходни излизания отвън въпросния завой, само че до сходно деяние се стигна при изпреварването на младия водач на Ред Бул. В последна сметка, Хамилтън се пребори за триумфа и даде поръчка за рекордна осма купа тази година, с което да задмине именития водач на Ферари Михаел Шумахер.
 Верстапен и Хамилтън са любимци в първото съревнование от сезона на Формула 1
Верстапен и Хамилтън са любимци в първото съревнование от сезона на Формула 1

Загадката „ Астън Мартин “ пред първото си тестване

На почетната стълбичка се качи още сътрудника на Хамилтън в Мерцедес - Валтери Ботас. Топ 10 допълниха Ландо Норис (Макларън), Серхио Перес (Ред Бул), Шарл Льоклер (Ферари), Даниел Рикардо (Макларън), Карлос Сайнц (Ферари), Юки Цунода (АлфаТаури) и Ланс Строл (Астън Мартин). Освен Цунода, дебют направи и синът на Михаел Шумахер - Мик, който остана 16-и. Фернандо Алонсо пък се завърна с отбора на Рено, който се ребрандира на Алпин, само че не съумя да приключи надпреварата, написа БГНЕС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР