Люис Хамилтън ще получи наказание от пет места на стартовата

...
Люис Хамилтън ще получи наказание от пет места на стартовата
Коментари Харесай

Хамилтън ще стартира с пет места назад в Бразилия заради сменен двигател

Люис Хамилтън ще получи наказване от пет места на стартовата решетка в Гран при на Бразилия. Това стана ясно преди първата свободна подготовка на пистата " Интерлагос ", а повода е нов мотор с вътрешно горене, който е получил водача на " Мерцедес ".

Надпреварата в неделя е 19-и кръг за сезона във, а след нея остават единствено три надпревари.

Преди Гран при на Бразилия Хамилтън от Макс Верстапен, а пистата " Интерлагос " е считана за по-удобна за болидите на " Ред бул ".

Двигателят, който ще употребява Хамилтън в идната конкуренция, е пети за него през сезона. Това усложнява задачата му да остане покрай Верстапен в борбата за международната купа.

Уикендът в Бразилия се организира по новия формат. В петъчния ден е класическата подготовка, а в събота такава, която дефинира стартовия ред за неделя. В съботния ден водачите ще създадат 24 обиколки без наложително влизане в бокса, а първите трима получават точки.

Според актуалните правила водачите имат разполагаем три мотора, а по-късно всяка промяна води до наказване на стартовата решетка. Хамилтън към този момент смени един мотор, като това се случи преди Гран при на Турция, когато беше осъден с 10 места и започва 11-и, с цел да приключи пети в надпреварата.

Съотборникът му Валтери Ботас употребява шести мотор, като за пръв път в турбо-хибридната епоха " Мерцедес " има такива проблеми с издръжливостта на елементите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР