Любящите стопани съвсем нормално се стараят всеки един свободен момент

...
Любящите стопани съвсем нормално се стараят всеки един свободен момент
Коментари Харесай

Кога и колко често да галим кучето?

Любящите стопани напълно обикновено се стараят всеки един свободен миг да приласкаят питомците си, показвайки по този начин любовта и загрижеността си на животното. Това е изцяло обикновено, само че въпреки всичко би трябвало да се замислите дали е добре да галите доста постоянно кучето ви и до какво може да докара това.

Как и какъв брой постоянно да галим кучето?

И по този начин, значимо е да разберете, че има места където кучетата не обичат толкоз доста да ги галят. Добре е да се преценявате с това, както и с настроението на любимеца ви и езика на тялото на кучето, защото даже и животните могат да желаят да си починат без вашите непрекъснато милувки.

Именно вие сте индивидът, който познава най-добре кучето си и знаете, какво обича и какво не. Така да вземем за пример даже и по изражението на животното ви ще можете да видите действително дали му харесва това, или не. Може да се случи и по този начин, че просто заради неведение вие да доставяте дискомфорт на питомеца си.

Възпитаните и преданите любимци просто могат да търпят това от време на време, без да демонстрират даже че това не им е прелестно. Но въпреки всичко по какъв начин вярно да погалим кучето си?

Подобно на хората, по този начин и при животните е добре да избирате верния миг, когато питомците са отпуснати и спокойни. Добре е да ги галите откакто към този момент сте ги извели и са се нахранили, защото тогава е най-хубавото време за милувки. Не бива да галите животното, когато играе, бяга след топката или се занимава с другите кучета.

 Не галете кучето, което е на открито с други кучета

В този случаи то не желае милувки, а просто да си поиграе и да изразходи силата си. Освен това, в сходни обстановки кучето ви може даже да реагира несъответстващо. Ако забележите, че любимецът ви е станал прекомерно нападателно куче и не ви дава да го погалите на никое място, тогава е значимо да се обърнете към ветеринар. Възможно е да го боли някъде и това да е повода да не ви дава да го докоснете.

Също по този начин, множеството кучета не са настроени към игра, когато се хранят. Въпреки че възпитаното куче не би трябвало да прояви експанзия, това не значи че би трябвало да тормозите тогава животното ви. Когато кучето спи, също е по-добре да се въздържате от ласките, защото в този момент животното си почива и не желае да го безпокоите.

И не на последно място помнете, че прекомерните милувки могат доста да разглезят животните и по-късно да имате проблеми с възпитанието на кучето, по тази причина е добре да намерите някаква златна граница и да се придържате към нея, когато галите кучето си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР