Любовното дефиле на експрезидента Росен Плевнелиев било пиарско решение, с

...
Любовното дефиле на експрезидента Росен Плевнелиев било пиарско решение, с
Коментари Харесай

Подготвят Деси Банова да оглави лидерския пост на кръга Прокопиев


Любовното дефиле на експрезидента Росен Плевнелиев било пиарско решение, с което да се приготви внушението за ново начало, с цел да яхне и лидерския пост на следващото дясно обединяване този път оповестено като "Реформаторска общественост за народна власт ", в което влизат провалилите се на предходните парламентарни избори бутикови партии "Да, България " на Христо Иванов, ДЕОС, основана към митингите против "Орешарски ", "Зелените ", ДСБ, а наподобява и ДБГ на Меглена Кунева, в този момент ръководена от Димитър Делчев.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от средите на тези партии, които развиват концепцията си до още една позиция на Плевнелиев - министър председател след идващите парламентарни избори, когато към този момент ще могат да слагат условия на ГЕРБ, защото съгласно тях ще бъдат незаобиколим фактор в парламентарния и политическия живот.

Ако концепцията Плевнелиев да оглави N-то дясно обединяване в действителност се претвори в живота, ще стане ясно, че родните президенти обожават да настъпват една и съща мотика. Всички до един без изключение. А мотиката се назовава партийно строителство след мандата, което се забива в репутацията им като кирка на мафиоти в кола на бургаски предприемач, и политическа злополука като край Микре.

След края на служебния си и постоянния си мандат първият демократично определен президент на България Желю Желев основа "Либерална опция " и завоюва 0,32% на парламентарните избори. Наследникът му на поста Петър Стоянов пък, откакто напусна "Дондуков " 2, първо стана народен представител, а след това оглави Съюз на демократичните сили, само че това докара до пагубна загуба за придвижването, защото най-големите поборници за еврочленството на България не можаха да вкара евродепутат под негово управление.

Следващият държавен глава Георги Първанов, който към този момент невиждано остана два мандата в президентството също се впусна в партийно строителство и водачество. Той обаче основа лична партия АБВ, която вкара на ръба на оцеляването в предходното Народно заседание, прескачайки на косъм 4-те %, само че това не се повтори на парламентарните избори през тази година и в този момент тя е отвън борда на Народното събрание. Преди това партията на Първанов се провали и на президентските избори и то с претендента, който дишаше във врата на Плевнелиев преди да стане президент - Ивайло Калфин.

Още от в този момент пък под сурдинка се приказва, че новият жител на "Дондуков " 2 Румен Радев спрята редици за политическа конструкция, с която може би ще се опита да щурмува втори мандат, а може би, в случай че не успее да го реализира, също ще се трансформира в политически водач и ще се яви на парламентарни избори.

Този обзор по реда на надзора е най-крещящото доказателство, че всенародната обич и най-голям рейтинг, който по принцип събират президентите на републиката, е не толкоз техен, колкото на институцията. Според изказвания на социолози тя печели към 50%, а останалото си е на самия държавен глава. Нашите президенти обаче не желаят да проумеят това и считат, че стремглавият им имидж автоматизирано ги прави мощни и непобедими партийни водачи. Макар да е тъкмо противоположното, тъй като те стават харесвани точно откакто се разделят с партиите, които са ги издигнали, и влязат в обувките на обединители на нацията.

При Плевнелиев ситуацията е още по-тежко по няколко аргументи. Първо, репутацията му не спасяваше даже и институцията. Второ, харизмата му е като на конзола, която по-скоро би смазала следващото дясно обединяване, в сравнение с да му придаде прелест за обезверените десни гласоподаватели. Трето, десните още веднъж са се нароили на разнообразни общности, откъдето току някой се провиква, че прави ново дясно обединяване - Съюз на демократичните сили е отвън към този момент оповестените, Антони Тренчев и Настимир Ананиев от ДБГ оповестиха "Сега ", самата ДБГ в лицето на водача си Делчев се ориентира към РОД.
И четвърто, не е ясно защо тъкмо се борят тия партийни приятели, което да ги разграничава от останалите партии? Ако е за правосъдна промяна и против корупцията, всички се борят за това. Ако е против страха да посочват проблемите, мъчно ще излязат на Българска социалистическа партия. Ако е да не изпаднем в периферията на Европейски Съюз, както твърди Делчев, очевидно в последно време не гледат вести, тъй като Борисов по-често можеш да го видиш с европейски и балкански водачи, в сравнение с с родни политици.

Тъй че въобще не е ясно защо ще се борят тия от РОД, с изключение на за роднинското си свърталище към кръга "Прокопиев ", задръстено от остарели лица като Христо Иванов, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Андрей Ковачев и други знайни и незнайни гробокопачи на българската десница. И в случай че Плевнелиев в действителност ги оглави, просто ще затвори кръга, защото преди да стане президент, той бе излъчен точно от този кръг за министър в първото държавно управление на Бойко Борисов.

Тъй че замисленото ново начало за Плевнелиев около сапунката със синоптичката Деси Банова може да се изчерпи единствено с нова жена и последващо дете, което обаче за него въобще не е ново.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР