Любопитно Най-интересният и тайнствен остров във Франция Мон Сен Мишел

...
Любопитно Най-интересният и тайнствен остров във Франция Мон Сен Мишел
Коментари Харесай

Най-интересният и тайнствен остров във Франция

Любопитно Най-интересният и загадъчен остров във Франция Мон Сен Мишел - едно от удивителните места във Франция  Христо Боснев 1 октомври 2019, 16:20  Най-интересният и загадъчен остров във Франция Източник: Thinkstockphotos
он Сен Мишел - едно от удивителните места във Франция.

Абатството на острова е отдадено на Архангел Михаил и е ситуирано е на към 1 км от брега, покрай устието на р. Куено.

Общината има население от 43 индивида, само че това не пречи Мон Сен Мишел да се посещава от над 3 000 000 души в годината.

ВИЖТЕ ТОВА НЕВЕОЯТНО МЯСТО В ГАЛЕРИЯТА НИ
Най-странният и загадъчен остров във Франция  Мон Сен Мишел  Мон Сен Мишел  Мон Сен Мишел  Мон Сен Мишел
Статуята на Архангел Михаил, сложена на върха на църквата, се извисява на 170 метра над водата.

Според легендата Архангел Михаил се е явил на Св. Обер, свещеник на Авранш през 708 година и му е дал напътствие да построи черква на скалистия остров.

Най-магичните улици по света, покрити от цветя и дървета

Обер подценява наставлението до момента в който архангелът продупчва черепа му с пръст. През 709 година стартира да се строи и селото към абатството.

През 1067 година манастирът Мон Сен Мишел дава поддръжката си на Уилям Завоевателя.

В резултат на това манастирът получава земи и парцели в Англия, а също е изобразен на гоблена от Байо. По време на Стогодишната война англичаните неколкократно се пробват да го завладяват, само че не съумяват.

Живата приказка на име Колмар

След Френската гражданска война абатството е затворено и превърнато в затвор, в началото за духовници, които се опълчват на новия режим.

Влиятелни фигури, в това число Виктор Юго, стартират акция за възобновяване на статута на Мон Сен Мишел, през 1863 година занданът е затворен и през 1874 година островът е разгласен за исторически монумент.

Едно странствуване до китния Страсбург (снимки)

Мон Сен Мишел и неговият залив са оповестени от ЮНЕСКО за част от Световното културно завещание през 1979 година

Освен архитектурата има и друга забележителност.

Впечатляващи са приливите, при които разликата сред връхната точка на прилива и най-ниската точка на отлива доближава 15 метра.

Когато приливът се отдръпне, 16 км пясъци се оголват, оставяйки издигнатото в готически жанр абатство, да изпъкне.

Важно е да се знае, че се провеждат туристически обиколки измежду пясъците, само че те са групови, тъй като има заплаха от плаващи пясъци тук-там.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Пламен Георгиев утвърден като консул Пламен Георгиев утвърден като консул  Терор и боязън - диви свине влизат в домовете Терор и боязън - диви свине влизат в домовете  Златка Райкова и Благо Георгиев станаха родители Златка Райкова и Благо Георгиев станаха родители  <br> Знаехте ли, че тези звезди са със <strong> синя кръв? </strong> <br>
Знаехте ли, че тези звезди са със синя кръв?
Последни  <p><strong>Най-интересният и тайнствен</strong> остров във Франция</p> Най-интересният и загадъчен остров във Франция  <p>Емил Марков:&bdquo;Откраднат живот&ldquo; припомня,&nbsp; че никой не може да избяга</p> Емил Марков:„ Откраднат живот&ldquo...  Мария Габриел е утвърдена за еврокомисар Мария Габриел е утвърдена за еврокомисар  Експлодира граната в склад в Разлог, мъж е ранен Експлодира граната в склад в Разлог, мъж е ранен  Китай сподели военната си мощност, Хонконг избухна Китай сподели военната си мощност, Хонконг избухна  <p>Да си спомним за <strong>Шарл Азнавур</strong></p> Да си спомним за Шарл Азнавур  <p><strong>Слух:</strong> Адел има<strong> &quot;специална връзка&quot;</strong> с прочут рапър</p> Слух: Адел има "специална връзка " с прочут...  <p><strong>Българският шоколад</strong>, който е прочут в <strong>цял свят</strong> (ВИДЕО)&nbsp;</p> Българският шоколад, който е прочут в целия свят...  Валерия Видева Валерия Видева и Александър Костадинов са новите лица...  Необикновени музикални принадлежности озвучават „ Музейко “ Необикновени музикални принадлежности озвучават „ Музейко “  <p>Фолксваген&nbsp;вреди на България, да се спре договорката желае евродепутат</p> Фолксваген вреди на България, да се спре договорката...  Общо 100 млн. лева са дарени в страната през 2018 година Общо 100 млн. лева са дарени в страната през 2018 година  От 2020 година пътуваме във Англия с паспорт От 2020 година пътуваме във Англия с паспорт  Папа Франциск Папата прикани да се внимава с изкуствения разсъдък  Джок Полфрийман Делото на Полфрийман е пренасрочено за 7 октомври  Кандидатите за кмет на Велико Търново: За акцията, туризма и културата Кандидатите за кмет на Велико Търново: За акцията...  <p>Новият албум на <strong>Бет Харт</strong> към този момент е на пазара</p> Новият албум на Бет Харт към този момент е на пазара  <p>Огромен<strong> айсберг се откъсна</strong> от Антарктика</p> Огромен айсберг се откъсна от Антарктика  Срив на потреблението на алкохол в Русия поради Путин Срив на потреблението на алкохол в Русия поради Путин  Бойко Борисов и Нейно кралско височество Дана Фираз Борисов: България е с извънреден туристически... Всичко от през днешния ден Виц на деня Докторът ми вика: - Висок си 180 см. При този растеж би трябвало да си 80 – 85 кг., а ти си 100 кг, затова трябва… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)  Германската пенсионерка, която сбъдна Германската пенсионерка, която сбъдна " българската си фантазия "  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България Водещи вести  <p>Фолксваген&nbsp;вреди на България, да се спре договорката желае евродепутат</p> Евродепутати: Фолксваген се пробва да печели, само че във щета на България  От 2020 година пътуваме във Англия с паспорт От 2020 година пътуваме във Англия с паспорт  Експлодира граната в склад в Разлог, мъж е ранен Експлодира граната в склад в Разлог, мъж е ранен  <p>35% растеж на цените на парцели у нас&nbsp;</p> Евростат: Ръст на цените на парцели в България след влизането в Европейски Съюз  „ Вратата на Ада ” в Русия крие голямо благосъстояние „ Вратата на Ада ” в Русия крие голямо благосъстояние  Китай сподели военната си мощност, Хонконг избухна Китай сподели военната си мощност, Хонконг избухна  <p><strong>Българският шоколад</strong>, който е прочут в <strong>цял свят</strong> (ВИДЕО)&nbsp;</p> Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)  Анджелина Джоли Анджелина Джоли със специфична компания на аления килим (СНИМКИ)  <p><strong>Слух:</strong> Адел има<strong> &quot;специална връзка&quot;</strong> с прочут рапър</p> Слух: Адел има " специфична връзка " с прочут рапър  <p>Огромен<strong> айсберг се откъсна</strong> от Антарктика</p> Огромен айсберг се откъсна от Антарктика  Мария Габриел е утвърдена за еврокомисар Мария Габриел е утвърдена за еврокомисар  Валерия Видева Валерия Видева и Александър Костадинов са новите лица на спортните вести по NOVA  Необикновени музикални принадлежности озвучават „ Музейко “ Необикновени музикални принадлежности озвучават „ Музейко “  Общо 100 млн. лева са дарени в страната през 2018 година Общо 100 млн. лева са дарени в страната през 2018 година  Джок Полфрийман Делото на Полфрийман е пренасрочено за 7 октомври

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР