Любомир Петров, който уби жена си в дома им в

...
Любомир Петров, който уби жена си в дома им в
Коментари Харесай

Разтърсващ обрат по делото за убийството на младата Красимир...

Любомир Петров, който умъртви жена си в дома им в пловдивското село Бегово, е бил пуснат под парична гаранция от 80 бона през предходната седмица, научи " Марица ". Решението е било взето от магистратите от Окръжния съд в Пловдив.

Щастливата развръзка за Любомир обаче е имала извънредно къса дълготрайност. Прокуратурата е протестирала това решение и през днешния ден Апелативния съд го е отменил. Така Петров, умъртвил жена си Красимира, още веднъж е с мярка " задържане под стража ", която към този момент не може да апелира.

Според магистратите " обоснованото съмнение за авторство на закононарушението не е разколебано ". Според съда към момента има действителна заплаха Петров да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Няма спънка на по-късен стадий още веднъж мярката да се разяснява предвид на събраните доказателства, безапелационни са магистратите.

За съзнателно ликвидиране Любомир може да лежи в пандиза от 15 до 20 години, също да получи доживотна присъда без право на подмяна.

Припомняме, че убийството стана на 11 септември предходната година. Безжизненото тяло на 21-годишната майка Красимира Куковска бе намерено в дома й в село Бегово. Първоначалната версия, по която работеха проверяващите, бе самоубийство. Няколко дни по-късно обаче 20-годишният ѝ брачен партньор Любомир бе арестуван за 72 часа и направи цялостни признания. Според неговата версия, той отишъл в дома на Красимира на 11 септември, влезнал при нея, но двамата се скарали. Младата жена почнала да го гони, казвала, че желае да я остави намира, само че той я е заплашил, че ще я гръмне. Красимира го предизвикала и му споделила: " Хайде, направи го, не можеш ". Любомир твърди, че тя е взела въздушната пушка и я е опряла на гърдите си. По думите му, той е натиснал, без да желае, спусъка и не е имал желание да я убива. Красимира остави невръстни дечица на 2 месеца и на 2 години сирачета. Тя е имала богато завещание от татко си, който бил мощен арендатор с над 2000 дка земя, само че той и майката умряли. „ Резултатите от експертизата изцяло опровергават версията, която той показа пред съда, а точно, че с жертвата са се сборичкали и тогава инцидентно е създал изстрели. Любомир към този момент е с ново обвиняване - за съзнателно ликвидиране. Случаят към този момент е в компетенциите на Окръжната прокуратура “, сподели за „ Марица “ на през ноември зам. окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР