Любителите на татуировките трябва добре да се информират и да

...
Любителите на татуировките трябва добре да се информират и да
Коментари Харесай

Татуировките с къна могат да бъдат опасни


Любителите на татуировките би трябвало добре да се осведомят и да бъдат наясно с рисковете, които крият те. Понякога, се оказва,

че краткотрайните рисунки по тялото

са по-опасни от перманентните.

Потвърждаващ образец за това е случай на двама братя от Съндърланд, които са си създали татуировки

с къна по време на фамилна отмора в Майорка. Седмица по-късно, проблемите с третираните елементи на кожата, почнали. В изявление, майката споделя, че в случай че със брачният партньор ѝ са имали съмнение, че къната е рискова за кожата, в никакъв случай нямаше да разрешат на момчета да създадат нещо сходно. Случаят на братята за изгарянето е упоменат в Newscastle RVI.

Дори и да не се стигне до

химически изгаряния , постоянно има риск от инфектиране.

Ето кои са главните признаци:



Сърбеж - поява на мехури; Силно зачервяване; Повече от минимално подуване; Излъчване на топлота от мястото; Дразнене на кожата към татуировката; Отделяне на гной или жълтеникава/зеленикава течност; Болезнени на досег.

Това са най-честите забележими проявления на възпаленото място. Може да има и други неразположения, като изнемощялост и мускулни болки.

Пред английските медии кожният лекар доктор Антон Александров споделя, че по този начин наречената черна къна в действителност не е тъкмо къна, защото естествената е алена.

Черната къна съдържа химично вещество, наречено парафенилендиамин

(PPD), което е неразрешено да се употребява върху кожата в страните на Европа.

В някои култури има бит да се употребяват рисунки от

къна за разнообразни събития и сватби.

Свързани публикации.. Против косопад и пърхот - къна 0 Къната трансформира цвета, само че и пази косата 0 Татуировките с къна се свързват с нараснал риск от левкемия 0

Проучванията откриват, че минимум 69% от хората ще проявят признаци на инфектиране от

черната къна, в случай че тя остане върху кожата повече от два часа, което е всекидневно, когато се ползва като краткотрайна "татуировка ".

Говорителят на Британската дерматологична фондация декларира, че това може да аргументи "трайни последствия " за кожата.

Д-р Александров разяснява, че в случай че има предпочитание за слагане на краткотрайна татуировка от къна черната би трябвало да се заобикаля и алената е по-безопасна. Естествената къна се състои напълно от растителни съставки, в това число евкалипт.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР