Лятото е времето, в което доста хора тръгват някъде на

...
Лятото е времето, в което доста хора тръгват някъде на
Коментари Харесай

Как да предпазим жилището си от крадците, докато сме в отпуска

Лятото е времето, в което много хора потеглят някъде на отмора и оставят дома си празен. Но това крие огромен риск за посещаване от неприятни неканени посетители, които могат да оберат жилището им. Крадците се засилват и авансово дебнат по кое време някой притежател на къща или апартамент изнася багажа си. Той знае, че домът ще остане празен дълго време и в случай че няма надеждна отбрана може елементарно да проникне в него.

Затова, когато предприемате дълги почивки и пътувания, би трябвало да бъдете изключително деликатни, с цел да не се окажете обрани от апашите. Ако имате полезности, пари, бижута или други скъпоструващи движимости е добре да се опитате да ги предпазите от набезите на нарушителите. Експерт поучава кои са най-хубавите способи да спасите вашите полезности от хитрите и изобретателни крадци.

Имайте поради, че един апаш може да откри в дома ви безусловно всичко. Въпреки, че си мислите, че сте скрили нещата си на несъмнено място, крадците имат изключителна експедитивност в намирането на полезностите. Те ровят даже там, където минимум очаквате и където неведнъж сте скрили някоя скъпа движимост. Няма да съумеете да ги надхитрите, в случай че ги сложите под леглото, под дюшека, в някой закътан рафт, скрити под облеклата или на сходни места. Те ще имат задоволително време да поровят, до момента в който открият това, което желаят. Един апаш познава доста добре човешката логика на психиката и неведнъж намира вашите спонтанни скривалища.

Затова, когато тръгвате на дълъг път, е най-добре да преместите скъпоценните си предмети на място, където има хора, в банков трезор или добре охраняван апартамент.

Когато крадецът знае, че притежателите на жилището отсъстват, той има ужасно доста време да претърсва, тъй като е наясно, че вероятността някой да се завърне е оскъдна. Той деликатно е проучил какви хора посещават жилището и изненади са малко евентуални. Следователно, той има задоволително време да изрови полезностите, които притежателите си мислят, че са ги скрили на несъмнено място.

Никога не би трябвало да мислим, че сме по-хитри от един апаш. В последна сметка това е неговата специалност и той е обирал доста пъти всевъзможни жилища и къщи.

Като съвет специалистите поучават няколко неща, в случай че желаеме домът ни да е по-защитен и сигурен.

1. Сложете си сигнално-охранителна техника. В множеството случаи стопира крадците, като случаите на нападения и неутрализиране са пренебрежимо малко. А пък и след задействане на алармата крадецът няма доста време и може да вземе единствено нещо, което е на очевидно място.

2.  Поставете си хубава блиндирана външна врата. До известна степен оказва помощ, само че крадците постоянно могат да я отворят. Въпросът е какъв брой време ще им отнеме това и дали ще им се занимава да го вършат. Все отново сте една концепция по-защитени.

3. Преместете полезностите си на друго място - банка, другар, родственик.

4. Застраховайте скъпоструващите си предмети.

5. Не пишете в обществените мрежи, че заминавате и не се хвалете на всевъзможни хора за това.

6. Оставете някой родственик да спи в дома ви, до момента в който ви няма.

Спазвайки тези простички препоръки, вие ще сте една концепция по-спокойни за вашите скъпи предмети и ще заминете без терзания.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР