Лято е, вече официално и астрономически, а и дрес кода

...
Лято е, вече официално и астрономически, а и дрес кода
Коментари Харесай

Лятна диета с коктейли – защо не

Лято е, към този момент публично и астрономически, а и дрес кода го подсказва, нищо, че по прогнозата за времето в последно време никак не проличава.

И до момента в който мъжете упражняват за бирени коремчета пред тв приемника, екраните и питейните заведения, дано ние се погрижим за положителната си форма. Цветята се завърнаха върху роклите, а даже да не си фешън-жертва и ти знаеш, че огромните принтове уголемяват, дребните стесняват. За да не се постанова да се замисляме, дано проследим последните трендове в потреблението на следващия тренд в напитките.
Коктейлите постоянно са били лятно пиво и в този момент е моментът да ги съвместим с оскъдното ни хранене в топлите денонощия, в които ще мерим калории, грамове и обиколки.
Избрахме за теб три микса, които, сходно на летен бриз, ще внесат в нощите ти прохлада, а в дните на плажа хладина и положително въодушевление. Тайнта е в съставките - тъй че - за какво да не минеш на рефреш режим и вместо 200 грама сирене и салата, не изпиеш един неповторим коктейл за вечеря? Звучи окуражаващо, нали? Ето и няколко страхотни и много екзотични оферти:

Съставки:

Moutai Prince
Водка
Фреш лимон
Захарен сироп
Уасаби

Защо да го изпием?

Самото име подсказва модерност, която всички био, еко и зелени фанатици не пропущат в утринната, обедна или вечерна паница. Коктейлът съдържа алкохол, само че тайната е в другите му съставки. Започвайки с прясно изцедения сок от лимон, няма по какъв начин да не отдадем дължимото на фреша, без който не стартира нито едно хранене на родната прима Лили Иванова.

Сокът от лимон балансира равнището на рН, подтиква чернодробните функционалности и действието на жлезите с вътрешна секреция. Улеснява изхвърлянето на токсините и има мощно антисептично свойство. Разбира се, че оказва помощ за регулирането на тежестта и подобрявайки еластичността на кожата, подкрепя изглаждането на фините бръчици. Тук няма да се стопираме на богатото му наличие на витамини. Това го учат децата в предучилищна възраст.

Захарният сироп в коктейла е наложителна част от този елексир на младостта, само че по-подробно ще се спрем на краля в актуалните гурме желания – уасаби. Лютивата фалшификация е най-популярният сътрудник в азиатската кухня и се подготвя от японски хрян, изтъкнат представител от семейство кръстоцветни. Приносът на пикантния усет в изгарянето на мазнините не е загадка за всяка дама, която следи наличието на блюдата си.

Уасаби добавя палитрата с противоалергично, противоастматично, антимикробно и детоксифициращо деяние. Сред качествата му, са въздействието върху артритни болести, алергии, астма, диабетни положения, не разрешава образуването на тромби в кръвта, блокира метастазите, даже унищожава раковите кафези, без да вреди на естествените такива. И в този момент винмание! Консумацията на уасаби предотвратява образуването на кариес. Гейм, сет, мач – както биха възкликнали сътрудниците от sportal.bg. Наздраве със Зелен огън за този гърмеж от потребно деяние!

Dragons Tears

Съставки:

Moutai Prince
Ананасов сок
оржеат от печен бадем.
Фреш от лимон

Защо да го изпием?

Продължаваме напред, оставайки на азиатска вълна. Много е съвременно. Не сме напълно сигурни защо са потребни драконовите сълзи, а и не познаваме някой, който да ги е опитвал, по тази причина потърсихме Александър Симеонов, младата вяра на миксологията, с цел да ни забърка един коктейл, който да се приближава до елексира на здравето и положителната форма. За прясно изцедения сок от лимон към този момент се разбрахме. Харесахме си го в предния коктейл и някак ни беше значим като съствака на този. Въпреки че анансът отстъпва шампионата на банана, екзотичния плод е най-търсеният сурогат на сладкото в питателните режими. Ананъст, по този начин да се каже, е център нападателят в тима. Една порция вкарва във вратата на минералните дефицити в организма ни поредност от голове. Въпросната порция доставя три-четвърти от мангана, нужен за един ден, позволявайки изчистване на свободните радикали благодарение на потребния ензим супероксид дисмутаза. Плодът съдържа фолиева киселина, тиамин, биотин, пиридоксин, рибофлавин и минерали като мед и калий. Калият поддържа клетката здрава, балансирайки водното равновесие в тялото, регулацията на сърдечния темп и кръвното налягане. Витамин А и бета-каротините обезпечават спомагателни антиоксиданти за стимулиране на имунната система и положителното зрение. Оржеат от печен бадем е онази част в коктейла, която го прави стипчив като лятна нощ, а антиоксидантното деяние на бадема, най-общо казано, е антидот против утринното главоболие.

Asian Mystery

Съставки:
Moutai Prince
Азиатски цитрусов плод и мед
Зелен пипер и кардамон
Фреш от лимон

Уникален е тъй като...

Винаги, когато приказваме за азиатска тайнственост, наостряме слух, тъй като най-често словосъчетанието води до позитивен резултат. Твърдение, което не можем да отнесем към британска мистеря, да вземем за пример. И по този начин, дано да забележим каква хранителна стойност води със себе си този коктейл, който съдържа кардамон, зелен пипер, азиатски цитрус и мед. Медът е пожеланият сурогат на захарта във всяка диетична стратегия.

Достатъчно е да знаем, че е антибактериален, тъй като съдържа фитонциди, а за разлика от множеството въглехидрати медът по-лесно се обработва от бъбреците, по-лесно се усвоява от организма и след физически натоварвания елементарно възвръща загубата на сила.За България кардамонът е относително нов участник в кулинарията, само че целебните му свойства, от време на време водещи до потреблението му като панацея, са добре известни на лечитетлите от антични времена.

B ceмeнaтa мy ce cъдъpжaт мacтни киceлини, cкopбялa, бeлтъчини и микpoeлeмeнти /мaнгaн, мeд, жeлязo, цинк, кaлций, мaгнeзий и фocфop /Всичко, което би трябвало да знаем за кардамона се съдържа в следното: пoлзaтa oт ceмeнaтa му пpи лeчeниe нa зaтлъcтявaнe, e oфициaлнo нayчнo пoтвъpдeнa!

Taзи пoдпpaвкa aктивиpa мacтния и eнepгийния oбмeн, кoeтo вoди дo пocтeпeннo нaмaлявaнe нa тeлecнoтo тeглo. Зеленият пипер акцентира усета на другите съставки в тази магична тайнственост, а на азиатския цитрус ще посветим изключително внимание, когато пристигна есента и ще се наложи да прочистваме организма си от насъбраните в тялото отрови, в главата винарки, а в мислите всичко, което морският отлив не отнесе.

Сега е лято, заредете се с позитивни страсти и консумирайте отговорно. Наздраве!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР