Луксозните жилища са най-добрата инвестиция, казват брокери на имоти. Причината

...
Луксозните жилища са най-добрата инвестиция, казват брокери на имоти. Причината
Коментари Харесай

Купувайте само луксозни жилища!

Луксозните жилища са най-хубавата инвестиция, споделят брокери на парцели. Причината за това е, че търсенето на такива парцели не се въздейства от размера на лихвите по заемите и от растежа на цените на храните. Луксозни парцели купуват най-вече хора с високи приходи и с налични пари в брой.

Затова повишението на разноските за прехрана на живота не е повлияло на фамилния им бюджет.

Хората са станали по-колебливи при покупката на парцел, описаха брокери. Вече вършат повече огледи преди да изберат жилище, което е най-подходящо за фамилията им. Желанието на купувачите да придобият нов дом не е намаляло. Но към този момент съпоставят доста по-внимателно наличните предложения във връзка с цената и качеството, с цел да открият най-изгодната за тях договорка.

Търсенето на парцели занапред ще пораства, считат специалистите от сектора. България е преди всичко измежду страните от Европейски Съюз по дял на хората, които живеят в пренаселени жилища. Това значи, че децата живеят с родителите си, или площта на жилището им не е задоволителна за броя на членовете в семейството.

В България единствено 2,4% от хората живеят в жилище чартърен. Това значи, че действително няма алтернатива дали да купим жилище или да живеем чартърен. Всеки се ориентира към покупка на парцел, когато може да си го разреши.

Въпреки растежа на ипотечните заеми през последните години, пазарът на тези заеми занапред ще се разраства. Само 2,3% от семействата у нас живеят в жилище, купено с ипотечен заем, при 80% в Нидерландия. Съотношението сред общия размер на ипотечните заеми и брутния вътрешен артикул (БВП) на страната доближава 11,6% при приблизително 40% в Европа.

Инвестициите в парцели също са малко по отношение на другите страни. Съотношението на вложенията в жилища по отношение на Брутният вътрешен продукт у нас също е една 2,4% и е доста под междинното равнище за страните от Европейски Съюз. Затова прогнозите са за растеж на вложенията в недвижими парцели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР