Лука Дончич записа първият трипъл-дабъл в историята на NBA с

...
Лука Дончич записа първият трипъл-дабъл в историята на NBA с
Коментари Харесай

Като във видеоигра: Лука Дончич записа изумителен рекорд в NBA

Лука Дончич записа първият трипъл-дабъл в историята на NBA с 60 маркирани точки, с цел да помогне на своя тим Dallas Mavericks да победи New York Knicks със 126 на 121.

23-годишният словенец приключи дуела с 60 точки, 21 битки и 10 асистенции, с което доближи до двуцифрен достижение при всеки един от трите индикатори. Мачът се реши в продължения, откакто в заключителните секунди на постоянното време Дончич преднамерено пропусна углавен удар, с цел да завоюва битката и да означи две точки вместо една, изравнявайки резултата.

" Уморен съм, нуждая се от бира, " сподели след края на срещата гардът.

Дончич е едвам седмият баскетболист, който прави трипъл-дабъл с най-малко 50 точки и най-младият в този лист, изпреварвайки именития Уилт Чембърлейн. Представянето му е още по-впечатляващо, имайки поради обстоятелството, че докара до поврат от 101-110 при 45 оставащи секунди във финалната четвъртина.

Разбираемо, изумителното достижение на Лука бе последвано от голям брой суперлативи по негов адрес в обществените мрежи.

" Наблюдаваме великолепие. Никога не съм виждал нещо сходно, " разяснява притежателят на Mavericks Марк Кубан.

Бившият баскетболист Кевин Гарнет, който е член на Залата на славата, предвижда, че Дончич ще получи скулптура в Далас, в случай че продължава да играе по този метод, а двукратният първенец на NBA Кевин Дюрант съпостави представянето на Дончич с видеоигра.

Словенецът е един от състезателите, които се борят за наградата " Най-полезен състезател " в американския баскетбол този сезон и сходни мачове безспорно му оказват помощ да се приближи повече до оценката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР