Мнозинството в Транспортната комисия в Столичния общински съвет призова общината

...
Мнозинството в Транспортната комисия в Столичния общински съвет призова общината
Коментари Харесай

СОС иска връщане на старата организация на движение в центъра на София

Мнозинството в Транспортната комисия в Столичния общински съвет прикани общината да върне предходната организация на придвижване в центъра на София, до момента в който се решат противоречивите въпроси с понижените паркоместа за поданици от засегнатата зона.

Извънредното съвещание продължи близо 4 часа, а към края в него се включи и кметът на регион „ Средец “, на чиято територия се осъществя плана – Трайчо Трайков.

Той също помоли общината да върне предходното състояние, до момента в който бъдат въведени компесаторните ограничения. Призивът за връщане на остарялата организация има поддръжка от всички групи в СОС с изключение на ПП-ДБ-Спаси София.

Според Трайчо Трайков това ще се състои единствено в разглобяване на колчетата по " Патриарх Евтимий " и " Витоша ", без да се постанова унищожаване на новата положена маркировка.

„ Има обезщетителни ограничения, които могат да облекчат ситуацията при осъществяване на сегашния план, чието въвеждане ще отнеме месец или два, “ съобщи Трайков.

Той изясни, че не вижда какво е наложило да се прави „ на мрачно и с подаване на заблуждаваща информация “. Самият областен кмет заяви, че не е бил наясно, че „ заровете към този момент са били хвърлени “, когато представители на общината показаха плана, а той участваше в брифинга като представител на живеещите в региона.

Той даде образец с феномена Doughnut City (като го преведе като „ Град на геврека “) - миграцията на жителите от централните региони на американски градове към нови, по-спокойни и добре планувани крайградски квартали, а това на собствен ред води и до последователно замиране на градската среда в центъра.

„ Хората са си тръгнали от " дупката " на геврека, където е центърът, тъй като им е унищожен ежедневният живот. Аз не желая да ставам кмет на дупката, “ съобщи Трайчо Трайков.

Следващото съвещание на Транспортната комисия е планувано за 16 май, когато се чака да бъдат показани и настоящи разбори на трафика в региона, след реализирането на плана

По време на съвещанието стана ясно, че за маркировката и колчетата за реорганизацията на придвижването в региона са били изхарчени 480 хиляди лв..
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР