Лудогорец си спечели над 6,97 млн. евро от силното си

...
Лудогорец си спечели над 6,97 млн. евро от силното си
Коментари Харесай

Изчислено: Лудогорец заработи €7 млн. с европохода

Лудогорец си завоюва над 6,97 млн. евро от мощното си показване на интернационалната сцена през сегашния сезон.

Както е известно, българските първенци се класираха за плейофната фаза на Лигата на конференциите и ще играе с тим, останал на 3-о място в своята група от Лига Европа.

Разградчани ще са домакини в реванша и чакат да схванат своя противник, само че към този момент е ясно какъв брой са спечелили от Европа за акцията дотук.

Крайният резултат от предходната година бе 8 124 000 евро, а през сезон 2021/22 Лудогорец проработи 11 162 00 евро, само че тогава огромният бонус бе  присъединяване в плейоф за Шампионската лига.

Наградният фонд от този сезон се образува от няколко индикатора. Четирите победи в груповата фаза на шампионата носят тъкмо 2 млн. евро.

Още 400 хиляди евро са заработени за присъединяване в квалификационните стадии, а 3 млн. евро носи самото присъединяване в груповата фаза на шампионата.

Второто място в група H прибавя 325 000 евро. Лудогорец има един от високите 10-годишни коефициенти измежду участниците в груповата фаза, което прибавя още 1 112 500 евро. Има още 132 000 евро спомагателни средства от преразпределение. Ставката обаче е по-голяма от сезон 2020/21, в който тимът проработи под 6 млн. евро.

Трябва да се означи, че тази сума е без разпределението на маркетинговия пул, което става след края на шампионатите и сигурно ще донесе спомагателни средства.

Другото любопитно нещо е, че Лудогорец ще влезе в европейските клубни шампионати идващия сезон с коефициент най-малко 26.000. За съпоставяне тазгодишният коефициент на първенците, с който участваха в шампионатите, е 21.000.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР