Лозаро-винарският сектор е изключително важен за българското земеделие и българската

...
Лозаро-винарският сектор е изключително важен за българското земеделие и българската
Коментари Харесай

БСП: Министерство на земеделието унищожава лозаро-винарския бранш

Лозаро-винарският бранш е извънредно значим за българското земеделие и българската стопанска система. Нашите виновност са добре признати на интернационалните пазари. Този бранш образува сериозна част от износа на България и въздейства на комерсиалното салдо на страната. Той обезпечава работни места и приходи на хиляди фамилии. В него би трябвало за има целенасочена и поредна държавна политика. Това декларира в позиция Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в позиция до медиите.

" По време на постоянното държавно управление положихме доста старания за поддръжка на сектора.Бяха спазени всички периоди за банкет по оповестените за 2022 ограничения. Поетите задължения за помощи в бранша от постоянното държавно управление бяха изпълнени в период ", регистрират от Българска социалистическа партия.

" Въведохме указател на ISO 9001 в профилираната и обща администрация, надзор на пунктовете за продажба на винено грозде, изсветляване на бранша с регистрация на лозарите и винарите, през РЛВК легализация на документите за генезис на виненото грозде ", се показва още в позицията.

" Комуникирахме непрестанно с браншовите представители, без значение дали са огромни, междинни или дребни лозаровинарски производители. Увеличихме неведнъж поддръжката за единица повърхност по линия на държавните помощи от бюджета на министерството. Въведохме ясни цели и критерии да създадем българските лозаро винари конкурентни на своите европейски сътрудници ", заявят още от Българска социалистическа партия.

" Направихме по този начин, че никой да не е преди всичко подпомаган и съгласно браншовите браншове въведохме ясни критерии за приемане на държавни средства и в интерес на стратегическото развиване на бранша. Без да има привилегировани стопани и обръчи от компании, близки до която и да е власт. Каквато процедура заварихме в бранша ", допълват от левицата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР