Мароканец, намушкал смъртоносно пенсионер на улица във Великобритания, за да

...
Мароканец, намушкал смъртоносно пенсионер на улица във Великобритания, за да
Коментари Харесай

Мъж, убил пенсионер във Великобритания, за да отмъсти за войната в Газа, ще прекара в затвора най-малко 45 години

Мароканец, намушкал смъртоносно пенсионер на улица във Англия, с цел да отмъсти за израелските дейности в Газа, през днешния ден беше наказан да лежи в пандиза минимум 45 години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ахмад Алид, който е получил леговище във Англия, е намушкал 70-годишният Терънс Карни на улицата в Хартълпул, в североизточна Англия. Нападението е станало в ранните часове на 15 октомври, малко откакто Алид нападал мюсюлманския си съквартирант за това, че приел християнската религия.

По думите на следователите след ареста на 45-годишния нападател, той споделил пред следователите, че е направил действията си поради спора в Газа, и е декларирал, че в случай че е можел, то би умъртвил още хора.

Миналия месец мароканецът беше приет за отговорен в ликвидиране, опит за ликвидиране и нахлуване на две детективки по време на разпит.

„ Вие сте нападнали и умъртвили Терънс Карни при демонстрация на тероризъм “, съобщи на Алид арбитър Боби Чийма-Гръб в Кралския съд „ Тисайд “, като го осъди на пожизнен затвор. Осъденият би трябвало да излежи най-малко 45 години зад решетките, преди да може да се прегледа опция за неговото освобождение.

„ Умисълът Ви е бил възмездие за дейностите на непозната страна – Израел, и заплашване и повлияване на английското държавно управление в интернационалните му връзки “, сподели съдията.

Алид първо употребявал два ножа, с които, викайки „ Аллах Акбар “,  шест пъти намушкал спящия си съквартирант, към който станал нападателен, откакто той приел християнството. Съквартирантът обаче макар че бил ранен, съумял най-после да отблъсне нападателя си.

След това Алид излязъл на улицата и видял жертвата си – Карни, на отсрещния тротоар. Мароканецът я атакувал в тил и я намушкал в региона на гърдите, корема и гърба. Карни умрял малко по-късно.

След разпита в полицията Алид нападал двете детективки, като една от тях е получила пострадвания в рамото и китката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР