Ловеч. Общинските съветници в Ловеч взеха решение с 28 гласа

...
Ловеч. Общинските съветници в Ловеч взеха решение с 28 гласа
Коментари Харесай

Общината в Ловеч поема напълно за три месеца таксата по хранене на деца в предучилищното образование

Ловеч. Общинските съветници в Ловеч взеха решение с 28 гласа „ За “ и без гласове „ Против “ и „ Въздържал се “ да се поеме на 100 % таксата по хранене на деца в наложително предучилищно обучение в интервала 01.01.2022 година до 31.03.2022 година Това стана на съвещание на 27 януари 2022 година под председателството на Петър Цолов, оповестиха от общината.

Предложението бе импортирано от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. То е дефинирано като подкрепяне на възнаграждение на дължими от родителите такси за дейностите по хранене на деца в наложително предучилищно обучение в период от 01.01.2022 година до 31.03.2022 година, според член 34в, алинея 2 от Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

Децата в наложителното предучилищно обучение са 4, 5 и 6 годишни. Средствата са от преходния излишък от предходната година, който възлиза на 56 000 лв. и това дава опция за освобождение от такса за три месеца.

С предлаганите промени ще се улесни достъпът до предучилищно обучение и ще се усили обсегът на деца, без да се нарушава размерът на приходите от такси в общинския бюджет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР