Лоша новина за всички любители на изкуството и град Пловдив. 

...
Лоша новина за всички любители на изкуството и град Пловдив. 
Коментари Харесай

Тази година няма да се проведе Нощта на музеите и галериите в Пловдив

Лоша вест за всички фенове на изкуството и град Пловдив. 

Фондация " Отворени изкуства " разгласи, че тази година няма да бъде извършено едно от най-мащабните събития в града " Нощ/Пловдив ", по известно като Нощта на музеите и галериите, което събираше хиляди души в града под тепетата. 

Това стана ясно от прессъобщение на фондацията:

През февруари 2018 година фондация „ Отворени Изкуства ”, като уредник на " Нощ/Пловдив ", беше изправена пред тестване, което беше същинско предизвикателство за нашия екип в миг на дейна подготовка на събитието за актуалната година. Взехме решение, което да запази характера на събитието и да продължим напред с организацията му.

В реакция на това получихме същинска поддръжка от необятната общност, медии, участници в събитието, представители на артистичната сцена, почитатели на събитието от Пловдив, страната, чужбина, от нашите спонсори и партньорски организации, на които благодарим.

За наше страдание провокациите не спираха и подготовката на тазгодишната Нощ/Пловдив беше нарушена още веднъж през март 2018 година с нова вълна от провокации. Те към този момент сложиха по-сериозния въпрос за бъдещето на " Нощ/Пловдив " и нейната организация като цяло.

В реакция на това отдел „ Култура и Туризъм ” на Община Пловдив и Отечествен фронт „ Пловдив 2019 ”, които също бяха косвено забъркани в проблема, изпратиха към фондация „ Отворени Изкуства ” мнения в края на март, в които колегиално се насърчава и предизвиква работата на фондацията и нейния план " Нощ/Пловдив ".

От днешна вероятност фондация „ Отворени Изкуства ”, като базов уредник на събитието, поради създалите се обстановки изгуби два доста значими месеца от организацията на " Нощ/Пловдив " и към този момент е навлязла в дейна организационна фаза на нови и други свои основни планове.

Във връзка с това закъснение и създалия се климат към подготовката на тазгодишната " Нощ/Пловдив ", фондация „ Отворени Изкуства ” афишира нулева година за събитието през 2018 година. "

По-рано тази година " Отворени изкуства " отхвърли пари от общината поради скандално отношение  от страна на кмета на града Иван Тотев.

Директорът на фондацията Веселина Сариева отхвърля 40-те хиляди лева поради изявление на кмета на Пловдив след неин пост във Facebook, в който подлага на критика ремонт на улица в центъра на града - ул. " Отец Паисий " или така наречен " втора Главна ".

Тогава Тотев съобщи на конференция:

„ Веска Сариева е наша другарка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната стратегия на Общината, че не знам какво ще прави тогава ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР