Лоренцо Музети пристигна със статута на голямата звезда на тазгодишния

...
Лоренцо Музети пристигна със статута на голямата звезда на тазгодишния
Коментари Харесай

Първият поставен напусна Sofia Open: Дрейпър не остави шансове на Музети в мача на кръга

Лоренцо Музети дойде със статута на огромната звезда на тазгодишния Sofia Open и през вчерашния ден даде специфична конференция пред българските медии, в която съобщи, че се надява да завоюва шампионата. Това обаче няма да се случи, тъй като беше надигран от друга млада звезда на международния тенис, а точно Джак Дрейпър. 21-годишният британец навакса пробив пасив в откриващия сет, след което напълно обезличи топ поставения в шампионата - 7:5 6:3. Така международният номер 82 се класира за 1/4-финалната фаза, където ще бъде безспорен любимец против изнедата на шампионата - Джем Илкел от Турция (световен номер 259).

Стартът беше доста мощен за Музети, който с лекост пускаше обичания си бекхенд по правата в деяние и нижеше уинър след уинър. Дрейпър пък изглеждаше прекомерно въздържан и закономерно беше продънен още в откриващото си подаване. Впоследствие британецът даде всичко от себе си, с цел да заличи изоставането си, само че по-високоранкираният състезател оцеля в 10-минутен гейм и поведе с 2:0.

Постепенно левичарят показва мощта на своите удари и италианецът беше съществено притиснат от нападателната игра на съперника си, като трябваше да премине напълно към осъществяването на слайсове. Непоставеният играч конструираше чудесно своите офанзиви и справедливо изравни за 4:4, а след това избави брейкбол в 11-ия гейм и затвори сета с нов пробив в последния вероятен миг.

Доминацията на Дрейпър продължи във втория сет, до момента в който Музети очевидно имаше усложнения да поддържа темпото на противника си, което докара до бързи 3 гейма в актива на британеца. Водачът в схемата не се отхвърли и показва изобретателната част от своя тенис боеприпас, изпълнявайки някои съвършени къси топки, единствено че тези епизодични мощни прояви на италианеца, надалеч не му стигнаха да осъществя някакъв по-сериозен поврат и справедливо се стигна до триумф в интерес на Дрейпър.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР