Лондонската полиция задържа 97 души по време на традиционния за

...
Лондонската полиция задържа 97 души по време на традиционния за
Коментари Харесай

97 задържани на карибския карнавал в Лондон

Лондонската полиция задържа 97 души по време на обичайния за Нотинг хил карибски карнавал. Покрай разгорещените пристрастености тази неделя са били ранени 11 полицейски чиновници.
От сводката на Скотланд ярд излиза наяве каква е била атмосферата: 12 са задържани за нахлуване над полицейски чиновници, 10 – за нарушение на публичния ред, 9 – за носене на оръжие, 3 – за кражба, 41 – за закононарушения, свързани с опиати и 3 – за полово принуждение.
Карнавалът в Нотинг хил датира от 1966 година и се организира годишно в края на август. Основни негови участници са имигранти от страните от Карибския басейн, които стартират да се заселват в Лондон през 50-те години на предишния век.
Карнавалът е считан за втория по величина в света след този в Рио де Жанейро.
Очакваните доходи в бюджета на Лондон за времето на карнавала възлизат на 122 милиона $.
През последните години фестивалът се асоциира освен с празника, само че и с повишение броя на закононарушенията. Полицията фиксира десетки нарушавания на реда, свързани с опиати, принуждение, нахлуване с хладно оръжие. От гостите на фестивала биват изземвани огнестрелни оръжия, ножове, палки и спрейове с газ.
Местните поданици и притежателите на недвижими парцели запечатват прозорците на домовете и магазините си с плоскости от шперплат, а други ограждат домовете си с краткотрайни огради, с цел да се спасят от вандалски прояви по време на карнавала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР