Лондон и Брюксел ще имат 11 месеца да се споразумеят

...
Лондон и Брюксел ще имат 11 месеца да се споразумеят
Коментари Харесай

ЕК: Брекзит ще нанесе повече вреда на Великобритания, отколкото на ЕС

Лондон и Брюксел ще имат 11 месеца да се спогодят по всички въпроси към напускането, в случай че английският министър председател Джонсън съблюдава обещанието си да изведе страната си от Общността на 31 януари 2020-а. Брекзит без комерсиална договорка ще нанесе доста повече вреди на Англия, в сравнение с Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия - Урсула фон дер Лайен.

До 31 декември ще продължи преходният интервал, през който Англия ще остане част от митническия съюз и единния пазар. След приключването му, ще влязат в действие споразуменията по въпроси като търговията, стопанската система и сигурността, които Лондон и Брюксел договорят.

Главният договарящ от европейска страна Мишел Барние съобщи, че заради късия период за сключване на съглашения, за Европейски Съюз приоритет ще бъдат въпросите за търговия, риболовство и сигурност, а на по-следващ стадий ще се договарят тематики като превоз и услуги.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия: Ако не реализираме съглашение до края 2020-а, ще се окажем в доста комплицирана обстановка, която явно ще навреди доста на ползите на Европейски Съюз, само че ще окаже още по-негативно въздействие върху Англия. Когато се огледам в близост, виждам доста смели депутати и желая да кажа на тези, които се бореха за оставането в Европейски Съюз, че ви благодаря и ще ни липсвате. Благодаря за смелостта и за това, че бяхте на наша страна. Но тези, които единствено подвикваха и крещяха - Слава Богу, че ще продължим работата си без вас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР