Локомотив (Пловдив) стигна до 1:1 като гост на Лудогорец с

...
Локомотив (Пловдив) стигна до 1:1 като гост на Лудогорец с
Коментари Харесай

След вратарска грешка: Локо си тръгна непобеден от Разград

" Локомотив " (Пловдив) стигна до 1:1 като посетител на " Лудогорец " с чудноват изравнителен гол пет минути преди края в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Така " черно-белите " не престават без загуба и са отпред с две точки повече от втория " Черно море ", въпреки и серията им от победи да бе прекратена.

Бърнард Текпетей даде задатък на „ орлите “ още в 9-ата минута, а Руан Круз уцели греда в 58-ата. В 85-ата вратарят на домакините Симон Слуга сбърка неуместно и резервата Петър Андреев донесе точката на своя отбор.

" Лудогорец " е пети със 17 т., само че и с 2 мача по-малко, като му следва мач с " Левски ", до момента в който водачът приема ЦСКА-София през уикенда.

В 9-ата минута „ орлите “ поведоха с доста хубав и зрелищен гол. Якуб Пьотровски откри Бърнард Текпетей с дълго извеждащо подаване от личната половина,  капитанът на „ зелените “ овладя във въздуха с десния крайник и мигновено шутира с левия за 1:0. 

В 21-ата минута Симон Слуга сбърка в личното наказателно поле, притиснат от Георги Минчев, и подари топката на Евандро, който стреля от дребен ъгъл, само че настрана от вратата. Тогава на Слуга му се размина, само че очевидно не си извади поука.

В 38-ата Минчев се пребори с двама играчи на " Лудогорец " на границата на наказателното поле и пусна вляво към Джовани, който шутира по диагонала, само че Слуга реагира и отрази. Малко по-късно двамата размениха функциите си и бразилецът центрира към централния нападател, чийто удар с глава мина настрана от вратата. Така почивката пристигна при гол задатък в интерес на първенците. 

Осем минути след подновяването на играта " Лудогорец " пропусна отличен късмет да удвои. Руан Круз бе изведен от Текпетей, бразилецът финтира Ефе Али и опитва да приключи технично около блестящия и през днешния ден Динко Хоркаш, само че топката срещна гредата. 

В 58-ата минута домакините имаха искания за дузпа при прикосновение сред Ангел Лясков и Иван Йорданов в наказателното поле. Главният арбитър Никола Попов бе извикан да преразгледа обстановката благодарение на ВАР и реши, че няма задоволително учредения да отсъди углавен удар.

Десетина минути по-късно " Лудогорец " още веднъж провежда добра офанзива, на върха на която се озова резервата Рик Джонатан и бразилецът опита удар с левия крайник, избавен майсторски от Хоркаш. 

В 85-ата минута " Локомотив " изравни. Слуга се забави да почисти, пресиран от Петър Андреев, който бе задоволително настойчив и осъществя с благополучен за него рикошет за 1:1.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР