Локомотив (Пловдив) се класира с лекота за осминафиналната фаза в

...
Локомотив (Пловдив) се класира с лекота за осминафиналната фаза в
Коментари Харесай

Локо развали футболния празник в Смолян с разгром над Родопа

Локомотив (Пловдив) се класира с лекост за осминафиналната фаза в шампионата за Купата на България. " Смърфовете " се " поразходиха " на терена в Смолян, с цел да надвият локалния Родопа с 4:0. Селекцията на Александър Тунчев не подцени своя конкурент от Трета лига и го наказа с попадения на Георги Минчев (3) и Венсан Марсел. На три пъти и гредите бяха правилен асистент на родопчани. А стражът Дафовски избави дузпа на Карагарен в 90-ата минута.

Домакините демонстрираха възторг в играта си, само че нищо повече. Любопитен факт е, че след успеха над Левски с 2:1 през 2004 година, това бе едвам вторият мач от стадион " Септември ", излъчен онлайн по малкия екран.
 На живо: Резултати и голмайстори от мачовете за Купата на България
На живо: Резултати и голмайстори от мачовете за Купата на България

Следете борбите тук

Ентусиазмът на родопчани бързо стихна, защото елитният им конкурент стартира да ги пресира надълбоко в тяхната половина. В 3-ата минута Кристиан Гомис от Локомотив (Пд) беше арестуван в наказателното поле при центриране от фаул. Реферът Димо Димов не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката застана Георги Минчев, който запрати Дафовски в противоположния ъгъл за 0:1.

Въпреки първичния потрес, футболистите на Родопа откриха сили да насочат прецизен удар по посока локомотивската врата. Михаел Кисьов получи пас наоколо до дясната греда, само че ударът му от дребен ъгъл не тормози изключително Лукас Рейдър.

Не измина доста време и преднината на " смърфовете " бе удвоена. Завърналият се в клуба Йосип Томашевич проби по фланга, след което центрира наоколо до ъгловото знаменце. Перфектният му пас откри в наказателното поле Георги Минчев, който мина пред централния бранител на Родопа и от близко осъществя с глава.

Стадион " Септември " приветства своите любимци, когато в 21-ата минута Николай Тихомиров приключи с мощен шут едно заучено състояние. Е, топката мина доста над горната греда, само че въпреки всичко комбинацията си струваше.
 Официално: Хебър - ЦСКА ще се играе на
Официално: Хебър - ЦСКА ще се играе на " Армията "

Променя се и началният час на мача

Селекцията на Юлиян Сюрджиев имаше числено предимство в полето на Локомотив в 31-ата минута. Кисьов обаче се засуети и не съумя да продължи към Ангелов. Въпросният въпреки всичко имаше късмет да блесне 30-секунди по-късно, когато насочи техничен изстрел от границата на наказателното поле.

Време за класиката стигна още до първото полувреме. Отбраната на Родопа още веднъж не бе на висота при битка за висока топка. Георги Минчев надскочи своя конкурент, продължавайки с глава за Венсан Марсел. От своя страна французинът засече кълбото непосредствено от воле и мощно под гредата я запрати за 0:3. Това беше и негов първи гол с екипа на пловдивските " железничари ".
 Родопа (Смолян) - Локомотив (Пловдив) 0:4 (Развой на срещата по минути) онлайн
Родопа (Смолян) - Локомотив (Пловдив) 0:4 (Развой на срещата по минути)

Хеттрик на Георги Минчев

Локомотив не спря с офанзивите и след почивката. Йосип Томашевич навлезе във вътрешността от крилото и единствено подложеният крайник от Иван Караиванов попречи на сърбина може би да матира Дафовски за 0:4.

Няма и две минути след появяването си на терена, Бирсент Карагарен имаше опция да се разпише. Лукас Салинас го изведе самичък против стража на родопчани, само че диагоналният му изстрел се отби в дясната греда.
 Обявиха съдиите за 1/16 финалите на Купата на България
Обявиха съдиите за 1/16 финалите на Купата на България

Неделчо Гаджалов ще управлява Левски - Царско село

Последният забавен момент от този дуел настъпи в даденото от съдията продължение. Бирсен Карагарен на два пъти си създаде дузпа в полето на Родопа, само че едвам втората такава беше отсъдена от рефера Димов. Димитър Илиев даде късмет на Биската да извършва, само че вратарят Дафовски се намеси ослепително и избави за кеф на домакинските почитатели.

Така Локомотив (Пд) още веднъж ще се заеме с уговорките си в елита, където му следва емблематичен конфликт с безконечния противник Ботев (Пд).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР