Локализиран е източникът на днешното замърсяване на река Струма, съобщиха

...
Локализиран е източникът на днешното замърсяване на река Струма, съобщиха
Коментари Харесай

Установиха причината за червеното оцветяване на водите на река Струма


Локализиран е източникът на днешното замърсяване на река Струма, оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, представени от БНР. При осъществената инспекция, която е траяла повече от пет часа, е открито, че аленото оцветяване на водите на реката идва от канал под жп линията на гара „ Разпределителна”.

Взети са проби от реката, като по искане на Регионална инспекция за опазване на околната среда от Изпълнителната организация по околна среда ще изследват всички физикохимични индикатори за характеризиране на повърхностните води в това число и характерни замърсители, в това число тежки метали и предпочитано рискови субстанции. Първоначалните резултати от взетата водна проба на река Струма при моста на гара „ Разпределителна “ са посочили повишения по индикатор електропроводимост. В инспекцията са взели участие всички специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, разпределени в няколко групи.

Проверени са всички евентуални замърсители по течението на реката, всички колектори от квартал “Изток “ до центъра на Перник, както и хипотетични замърсители в региона над някогашния клон „ Мир “ и кварталите “Сини вир “, “Железни фабрики “ и „ Хумни дол “. Единият от екипите е направил инспекция в „ Стомана индъстри “ и „ Колхида метал “. При оглед на шахти и колектори не е открито замърсяване на отпадъчните води и на двете сдружения. Проверката ще продължи и в утрешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР