Ливърпул успя да победи Лутън с 4:1 в мача им

...
Ливърпул успя да победи Лутън с 4:1 в мача им
Коментари Харесай

Ливърпул си поигра с огъня, но спечели срещу Лутън

Ливърпул съумя да победи Лутън с 4:1 в мача им от Висшата лига, което усили задатъка на мърсисайдци на върха в класирането на четири точки пред Манчестър Сити, само че и с мач повече.

Новакът в елита на Англия откри пръв на " Анфийлд ", само че след почивката домакините демонстрираха класа, въпреки и без куп основни футболисти.

Първата отлична опция в срещата се разкри пред Луис Диас, който бе изведен самичък против Камински, само че се засуети и не съумя да стреля. В 5-ата минута колумбиецът още веднъж се озова на стрелкова позиция, откакто бе изведен отдясно, финтира бранител и стреля, само че около вратата.
 Снимка 654468
Източник:

Противно на логиката от началото на срещата, отборът на Роб Едуардс бе този, който съумя да открие резултата. След привидно безобидна обстановка при тъч отляво, Таит Чонг проби в наказателното поле и стреля мощно по диагонала. Келъхър съумя да парира топката, който обаче отскочи и попадна на главата на Огбене на далечната глава, а крилото на гостите от близка отдалеченост я насочи в мрежата.

Втората част със страховит късмет за Луис Диас, чийто удар бе блокиран от защитник на гостите. Малко по-късно домакините имаха искания за дузпа, откакто Луис Диас стреля от близка отдалеченост, а топката срещна ръката на защитник в бяло. Ситуацията бе прегледана от ВАР, само че углавен удар по този начин и не отсъден.

Футболистите на Юрген Клоп обаче демонстрираха същински темперамент и единствено в границите на три минути съумяха да стигнат до цялостен поврат на резултата.
 Проблемите на Ливърпул не престават
Проблемите на Ливърпул не престават

Мърсисайдци остава без двама основни футболисти довечера

Първо Върджил Ван Дайк бе на точното място в 56-ата минута, откакто засече с глава центриране от корнер и направи 1:1. Три минути по-късно, след нова офанзива отдясно и осъществяване на тъч, топката бе подадена към Алексис Мак Алисър, който с едно допиране я продължи към наказателното поле, а Коди Гакпо с глава от близка отдалеченост порази задачата за 2:1.

Последва трети гол, дело на Луис Диас в 71-та минута преди Харви Елиът да постави точка на разногласието в 90-та минута.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР