Ливърпул спечели градското дерби с Евертън с 2:0 в двубой

...
Ливърпул спечели градското дерби с Евертън с 2:0 в двубой
Коментари Харесай

Ливърпул съсече Евертън

Ливърпул завоюва градското дерби с Евертън с 2:0 в дуел от 23-ия кръг на Висшата лига. Хората на Юрген Клоп демонстрираха мощната игра, каквато почитателите на отбора не бяха виждали от много време и с голове на Мохамед Салах и Коди Гакпо стигнаха до триумфа.

С тази победа Ливърпул събра 32 точки и изпревари Челси на 9-ото място във краткотрайното класиране. „ Карамелите “ пък остават в зоната на изпадащите с 18 точки.

Срещата стартира на високо движение, като играта бе двуостра при започване на мача.

В 36-ата минута след безредие в наказателното поле на Ливърпул след ъглов удар, пръв до топката стигна Джеймс Тарковски, само че ударът му се отби в левия непряк дирек.

Топката бе изчистена и стартира мълниеносна контраофанзива за Ливърпул, като топката стигна до Дарвин Нуньес. Той напредна вдясно от наказателното поле на Джордан Пикфорд и центрира. Топката стигна до Мохамед Салах, който без да се колебае я прати с десния крайник в мрежата на Евертън, вдигайки на крайници домакинските последователи на трибуните.

Този гол в допълнение внесе подтик в играта на хората на Юрген Клоп, които взеха самодейността в мача.

Вторият гол във вратата на „ карамелите “ пристигна в 49-ата минута. Отново след контраофанзива, топката стигна до Трент Александър-Арнолд, който центрира към Коди Гакпо и нидерландецът от близко вкара гол.

Малко преди приключването на час игра топката стигна до Нуньес наоколо до вратата на гостите, само че ударът му бе неакуратен и топката мина около вратата.

Две минути преди края на постоянното време Роберто Фирмио изведе Салах вляво от вратата на гостите. Египтянинът съумя да си сътвори пространство за изстрел, само че Пикфорд избави.

До края на срещата хората на Юрген Клоп продължиха да преобладават, като по този начин сложиха завършек на импулса в Евертън, който в предходния кръг победи водача в класирането Арсенал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР