Ливърпул обяви трансфера на Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал. 24-годишният футболист

...
Ливърпул обяви трансфера на Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал. 24-годишният футболист
Коментари Харесай

"Ливърпул" представи Окслейд-Чембърлейн, "Тотнъм" договори Йоренте

" Ливърпул " разгласи прехвърлянето на Алекс Окслейд-Чембърлейн от " Арсенал ". 24-годишният футболист мина сполучливо медицински прегледи и подписа контракт за пет години.

Трансферната сума не беше оповестена публично, само че съгласно Би Би Си и " Скай спортс " " Ливърпул " ще заплати 35 милиона паунда. Сумата може да нарасне до 40 милиона със заложените бонуси за брой изиграни мачове.

Окслейд-Чембърлейн, който отхвърли трансфер в " Челси ", с цел да премине на " Анфийлд ", ще получава седмична заплата от 120 хиляди паунда. Би Би Си разгласи, че британският национал е отказал предложение за нов контракт с " Арсенал " против 180 хиляди паунда на седмица.

" Наистина съм доста, доста благополучен, че привлякохме Алекс, съобщи мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп. Откакто мина последния мач (4:0 против " Арсенал " ), чаках с неспокойствие да изпълним този трансфер. Беше фантастично, когато разбрах новината, че към този момент е наш състезател. "

Германецът показа, че следи развиването на Окслейд-Чембърлен още от 2014 година, когато " Борусия " (Дортмунд) игра с " Арсенал " в Шампионската лига. " Алекс влезе като запаса и имаше голямо влияние върху мача. Той незабавно притегли вниманието със своята скорост, сила и умения с топката. Спечелихме този мач, само че в ответния загубихме, а Алекс беше титуляр и игра доста мощно. Оттогава го проследявам и когато разбрах, че има опция да го притеглим, въобще не се замислих. "

Oкслейд-Чембърлейн е младеж на " Саутхемптън ", където направи и първите си стъпки в мъжкия футбол. След отличен сезон в Първа лига той беше платен от " Арсенал " срещи 15 милиона паунда (с бонусите) през лятото на 2011 година

Англичанинът, който беше употребен на всевъзможни позиции от Арсен Венгер, изигра 198 мача и вкара 20 гола с екипа на " артилеристите ". За националния тим той има шест попадения в 27 дуела.

" Въпреки че към момента е млад състезател, Алекс има голям опит във Висшата лига, в Шампионската лига и в интернационалния футбол. Той е доста, доста добър футболист, който има желанието и настройката да се развива и да става още по-добър, което е ужасно за мен ", сподели още Клоп.

" Той взе доста мъчно решение да напусне един популярен клуб и да се причисли към различен популярен клуб. Пред него имаше доста благоприятни условия, само че той избра " Ливърпул ", тъй че съм доста благополучен ", приключи немският треньор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР