Ливанският президент Мишел Аун поиска от кабинета да продължи да

...
Ливанският президент Мишел Аун поиска от кабинета да продължи да
Коментари Харесай

Ливанският президент поиска от кабинета да остане на власт като служебен

Ливанският президент Мишел Аун изиска от кабинета да продължи да извършва отговорностите си като служебно държавно управление, до момента в който не бъде образувано ново ръководство, съобщи Ройтерс.

Вчера ливанският министър председател Саад Харири подаде оставка, с което на процедура бе комплициран завършек на съдружното държавно управление, на което беше отпред. Министър-председателят разгласи, че е блъснал на камък в опитите си да реши рецесията, подбудена от почналите преди 13 дни митинги против ръководещия хайлайф, предава Българска телеграфна агенция.

Харири е подготвен да бъде министър председател още веднъж, само че при избрани условия, заяви добре информиран неназован източник на Ройтерс.

Условието му е кабинетът да включва технократи, които да са способни в къс период да осъществят промени, нужни за излизане от икономическия колапс. Това значи, че в държавното управление не би трябвало да влиза цяла група от водещи политици, които участваха в досегашното ръководство, преди Харири да подаде оставката си, добави източникът.

Ливанските протестиращи откликнаха през днешния ден на апела на армията да отстранен пътните блокади от значими пътища, съобщи ДПА.

Протестиращи в регионите на североизток от Бейрут и други елементи на Ливан отстраняваха палатковите си лагери и помагаха на булдозерите на военните да разчистят барикадите от пътя.

В град Библос, намиращ се северно от столицата, протестиращите, като се изключи че премахваха палатките си и разчистваха улиците, раздаваха и рози на водачите. На мигистралата в региона на Джал ел Диб обаче, на североизток от Бейрут, някои протестиращи плачеха, тъй като желаеха да останат, до момента в който не бъде формирано ново държавно управление.

По-рано през днешния ден армията посочи правото на хората на " мирни митинги и да показват свободно мнението си единствено по площадите " и уточни, че предвид на рисковите спорове заради пътните блокади, както и предвид на настоящите събития в Ливан, командването на войската приканва всички протестиращи да опразнят заградените пътища.

С връчената през вчерашния ден от Харири на президента Аун оставка на процедура беше изпълнено едно от главните претенции на протестиращите, отбелязва ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР