Липсата на кворум в Народното събрание днес е поставила под

...
Липсата на кворум в Народното събрание днес е поставила под
Коментари Харесай

Кирил Петков: Новото мнозинство в парламента днес рискува 2,6 млрд. лв за България

Липсата на кворум в Народното събрание през днешния ден е сложила под риск 2,6 милиарда лева по Плана за възобновяване и развиване. Това сподели министър председателят Кирил Петков при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет.

" Днес не беше признат Закона за ръководство на европейските средства. С този акт ние през днешния ден рискувахме 2.6 милиарда лева, които са първите пари по Плана за възобновяване и развиване, които ще влязат в стопанската система ни ", уточни Петков.

Той упрекна депутатите, които не са участвали на днешното съвещание на Народното събрание, като сподели, че те са " част от повода да имаме риск върху такава голяма сума за българската стопанска система ".

Заради неналичието на кворум са се провалили и измененията в Закона за висшето обучение. По думтие на премиера взаимното образование сред другите университети не може да се случи.

Петков насочи и рецензии към новоформиралото се болшинство в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Възраждане и останалите депутати от " ИТН ".

" Въпреки че беше свален Никола Минчев, новото болшинство не можаха да създадат даже предложение за ръководител на Народно събрание. Това ли са кардиналните ходове, които тези партии заемат ", попита министър-председателят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР