Липсата на координация между институциите прави възможни невидимите деца и

...
Липсата на координация между институциите прави възможни невидимите деца и
Коментари Харесай

Липсата на координация между институциите прави някои деца и семейства невидими

Липсата на съгласуваност сред институциите прави вероятни невидимите деца и фамилии, които не получават нужната помощ – това настояват неправителствени организации, които работят в областта на обществената поддръжка.

Няколко министерства, държавни организации и локалната власт носят отговорност в грижата за благосъстоянието на децата у нас.

Според Дани Колева, програмен координатор на Националната мрежа за деца, системата у нас към момента не работи по съответен метод, а и обществото не е задоволително сензитивно към случаите на принуждение, което може да се показва и в неглижиране на потребностите на едно дете.

Фондация „ За нашите деца” към този момент са предложили помощта си на обществените в Пловдив за случая с недохранените близнаци.

„ Всички експерти би трябвало да се обединят в комплексната, т.е. вярната поддръжка към децата, само че и към биологичния родител. Не бива да се работи на парче, когато работиш на парче нямаш нужния ефект”, безапелационна е Мариана Тасева, шеф на Център за приемна грижа.

В центъра на публичната поддръжка на фондацията има експерти по ранна детска намеса, психолози и фамилни консултанти, които могат да работят и с децата, и в поддръжка на майка им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР