LinkedIn, деловата социална мрежа, собственост на Microsoft Corp, ще съкрати

...
LinkedIn, деловата социална мрежа, собственост на Microsoft Corp, ще съкрати
Коментари Харесай

LinkedIn започва съкращения и спира едно от приложенията си

LinkedIn, деловата обществена мрежа, благосъстоятелност на Microsoft Corp, ще редуцира 716 работни места. Причината е „ неувереното “ търсене на услугите ѝ, оповестява Reuters. Същевременно компанията разгласи, че ще би трябвало да спре приложението InCareer за търсене на работа, което е насочено към китайския пазар.

Социалната мрежа, която има към 20 000 чиновници, отчиташе нарастване на приходите си през всички тримесечия на предходната година. LinkedIn обаче, сходно на други софтуерни компании, измежду които е и нейният притежател Microsoft, е принудена да редуцира чиновници на фона на отслабващите стопански вероятности в световен мащаб.

През последните 6 месеца над 270 000 души са съкратени от компании в софтуерния бранш в целия свят, по данни на профилирания уебсайт Layoffs.fyi.

Въпреки първичния ни прогрес InCareer се изправи пред яростна конкуренция и провокационен макроикономически климат, което в последна сметка ни накара да решим да прекратим услугата “, споделя представител на компанията във връзка новината, че ще бъде спряно приложение за търсене на работа.

Технологичният свят се сблъска с огромни провокации в последните месеци и станахме очевидци на всеобщи съкращения. Amazon разгласи, че се раздели с 27 000 чиновници, Meta – с 21 000, а Alphabet Inc е съкратила 12 000.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР