Линията Авдеевка-Донецк остава една от най-натоварените в Донбас. Освен това

...
Линията Авдеевка-Донецк остава една от най-натоварените в Донбас. Освен това
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна се варят живи в Авдеевския котел

Линията Авдеевка-Донецк остава една от най-натоварените в Донбас. Освен това съветските войски сполучливо напредват в няколко посоки, пресмятат в Американския институт за проучване на войната (ISW). Постигнати са съществени триумфи, в това число на изток от Красногоровка (на към 9 км северно от Авдеевка) и от Спартак (4 км южно от Авдиевка).

Също по този начин съвсем е завършило прочистването на Каменка (5 км североизточно от Авдеевка) от останките на украински формирования, показва ISW. Войските напреднаха в посока Северний и Первомайский.

Маневрата ще разреши да се приключи обкръжението на Авдеевка, движейки се северозападно от пътя „ Опитное - Водянное. Още на 9 март ISW заяви за сполучливи опити за пробив на украинската защита в региона на Северний откъм страната на Опитное.

След това киевските бойци избягаха от укрепените позиции южно от Авдиевка в индустриалната зона на селището.

Интензивни военни дейности се водят и в други региони западно от Донецк. По-специално в Маринка, където остатъците от украинския гарнизон оказват гневна опозиция. Както и в тази ситуация с Бахмут, командването на Киев не дава заповед за предаване на съвсем изцяло разрушеното в борбите населено място.

Въпреки че за въоръжените сили на Украйна селището има повече алегорично, в сравнение с оперативно-тактическо значение. Но за съветските войски Авдеевка е извънредно значима: западните околности на Донецк би трябвало да бъдат изцяло прочистени от украинските формирования, с цел да спрат обстрелите на мирната столица на ДНР.

Руските войски не нападат челно Маринка и Авдиевка, а ги обгръщат в смъртоносни клещи

Украинският Генерален щаб счита, че тъкмо в южно-донецкото направление (включително секторите Авдеевски и Мариински) се пада почти една пета от всички съветски офанзиви.

ISW показва, че от началото на март съветските войски доста са нараснали темпа на настъпателните интервенции северно от Авдеевка. Американските специалисти считат това за част от тактическа смяна, сходна на смяната в съветската тактичност по време на щурмовете на Маринка.

Вместо ресурсоемки фронтални офанзиви против обитаеми места, в които украинските окупатори към този момент са се окопали добре, съветските войски организират обкръжаващи интервенции. По-специално Маринка е обкръжена от север и юг, което последователно принуждава украинския гарнизон да се съобщи. Освен това, съгласно специалистите, точно тази тактичност на взимане в „ клещи “ не изисква прехвърлянето на обилни подкрепления. Могат да се употребяват и в други значими посоки и региони на настъплението.

Освен това в интервенциите вземат участие разнообразни бойни елементи, в това число мотострелкови полкове и бригади от разнообразни области. С тях се бият и бойци от 2-ри армейски корпус на ДНР. Дори украински генерали удостоверяват, че Русия елементарно е възстановила боеспособността на частите, взели участие в защитата на Харковска област (това съобщи в частност представителят на обединявания пресцентър на украинското оперативно командване „ Таврийск “ полковник Алексей Дмитрашкивски ).

Укрепването на настъпателната формация приказва единствено за едно - скоро украинската защита западно от Донецк ще бъде изтощена и по-късно пометена.

Битките за Авдеевка и Маринка са образци за нови съветски тактики, които бяха оповестени от ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров. Сега това се удостоверява и от американски специалисти: тактиката е ориентирана към понижаване на загубите и последователно привършване на опциите на украинските войски. И те са принудени да употребяват постоянно най-боеспособните елементи в защитата на окупираните обитаеми места на ДНР.

Междувременно във Вашингтон пораства недоволството от неуспехите на киевското командване, написа Politico. Журналистите Джонатан Лемир и Александър Уорд след диалози със чиновници на Пентагона и Белия дом откриха, че американците са извънредно недоволни от доста решения на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. И изключително – от украинските загуби край Бахмут.

Въоръжените сили на Украйна понасят тежки загуби, трансформирайки окупирания град в тлеещи руини. В същото време гарнизонът на Бахмут (а това е минимум 10 хиляди военнослужещи) се окопа, отказвайки да напусне опустошения град даже с цената на големи загуби, написа Politico.

Киевските генерали споделят, че всеки „ спомагателен “ ден защита на Бахмут или Авдиевка разрешава „ да се завоюва време за подготовка за бъдещи настъпателни интервенции “. Във Вашингтон от дълго време не имат вяра на тази неистина, написа Politico: там към този момент добре схващат, че загубата на въоръжените сили както на жива мощ, по този начин и на муниции подкопава способността за образуване на някакви забележими контраатаки. Да не приказваме за някакво „ контранастъпление “, за което Киев мечтае към този момент няколко месеца.

Вашингтон изрично не има вяра на обещанията на Киев да провежда някакво нахлуване против Кримския полуостров. Въоръжените сили на Украйна просто нямат запаси за това. Но от 2014 година съветските войски са по-сериозно готови за всевъзможни украински диверсии и провокации, цитира Politico представители на Пентагона. Вярно, те приказват анонимно. Дори в " демократична " Америка е ужасно да изкажеш мнението си на глас.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР