Лин Олдън, уважаван макроексперт, отправи предупреждение към инвеститорите за следващия

...
Лин Олдън, уважаван макроексперт, отправи предупреждение към инвеститорите за следващия
Коментари Харесай

Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън

Лин Олдън, почитан макроексперт, насочи предизвестие към вложителите за идващия бичи растеж на Биткойн (BTC), като допусна, че той може да е доста надалеч.

Олдън уточни повишението на лихвените проценти от страна на Федералния запас (Фед) като съществена причина за низходящия напън върху крипто активите.

Тя означи, че сегашният цикъл на повишение на лихвите от страна на Фед се случва на фона на забавяща се стопанска система и с цел да се оправят с инфлацията. Тази динамичност е сходна на онази в края на 2018 година и от 2022 година до момента.

Предстои сложен интервал

Според Олдън, до момента в който Фед продължава актуалната си политика, Биткойн и други сходни активи могат да бъдат изправени пред компликации. Тя обаче също по този начин посочи, че това не значи безусловно нови дъна за крипто активите. Макар да е допустимо дъната към този момент да са достигнати, Олдън не счита, че е евентуално да има различен директен бичи пазар, до момента в който не настъпи смяна в политиката или усещането.

Макроекспертът разяснява още по какъв начин пазарите одобряват, че политики на Фед в последна сметка ще доведат до понижаване на инфлацията. Тя обаче означи също, че те може и да не проработят, което може да докара до загуба на религия в политиките на Фед и превръщане към различни активи.

Олдън счита, че инфлацията значително се дефинира от фискалната политика, която значително е отвън контрола на Фед. Според нея повишението на лихвените проценти от страна на Фед може даже да ускори инфлацията в обществения бранш.


 


В дълготраен проект Олдън счита, че вложителите няма да бъдат възнаградени за това, че са приели, че Фед управлява всичко.

Ако инфлацията продължи да избухва, даже по време на криза и хората стартират да се съмняват в ефикасността на повишението на лихвените проценти, тогава оскъдните активи могат да станат по-привлекателни за вложителите.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на цена от към $20,290, което съставлява рсъ от почти 2.2% през последните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР