Лили Чурешка: Мейкис позволява производство на полиуретанови композитни панели за

...
Лили Чурешка: Мейкис позволява производство на полиуретанови композитни панели за
Коментари Харесай

"Мейк България" завършва нова технология за топлоизолация на сгради

Лили Чурешка: " Мейкис " разрешава произвеждане на полиуретанови композитни панели за изолираност по съответни размери

© Анелия Николова Още по тематиката
Да топлоизолираш мобилно

" Мейк България " печели оценки за нововъведения с технология, позволяваща полиуретанът да се употребява и в градски условия
24 фев 2016
Кои са новаторските предприятия на 2015 година

Девет компании получиха оценки в състезанието, който се провежда за 11-а година
8 дек 2015 " Мейк България " приключва нова технология за топлоизолация на здания, наречена " Мейкис ". Проектът, който ще бъде публично завършен доникъде на годината, получи безплатно финансиране от съвсем 1 млн. лева от стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Това са 70% от допустимите разноски, заяви за " Капитал " Лили Чурешка, притежател и шеф на компанията.
На идната строителна седмица от 3 до 10 март в София компанията ще показа технологията.

По-леки, по-чисто

" Мейкис " разрешава произвеждане на полиуретанови композитни панели за изолираност по съответен размер и освен това на място - там, където се намира постройката, планувана за саниране. Панелите са двойно по-леки, тройно по-тънки и с по-добри топлоизолационни характерности от други познати съперници. Подходящи са както за вътрешна изолираност, по този начин и за интериорни решения и имат потребен живот над 50 години. Производството им се прави посредством мобилна машина, изброява преимуществата Лили Чурешка.

Поставянето на панелите се прави не посредством всеобщия способ на продупчване на стената, а посредством лепене, което редуцира сензитивно времето за монтаж и разноските за труд. Технологията не изисква и рязане на панелите, което понижава отпадъците от активността.

Дружеството към този момент е патентовало метода на произвеждане, метода на слагане на панелите върху постройката, самите панели, както и мобилната машина, която е оборудвана със профилиран програмен продукт и онлайн приложение.

Компанията не се занимава с слагане на изолации - тя продава лицензни права за потреблението на технологията и машините за 10-годишен период. " Целта ни през тази година е да намерим и задгранични клиенти ", заключи Лили Чурешка.

" Направи го по твоя метод "

" Мейк България " е микропредприятие с до 10 заети, които на процедура са екип от инженери, създаващи новостите. " Използваме като консултанти и доста външни експерти – научни служащи и хора от практиката ", посочи Чурешка.

Компанията е учредена през 2012 година, името й идва от британското make – " върша ". " Първоначалният лозунг на сдружението е " Направи го по твоя метод ". Сега слагаме акцент върху по-конкретното " Единствена по рода си топлоизолационна система ", изясни още Лили Чурешка.

Фирмата е имала утвърден план и по линия на Националния иновационен фонд, а през 2015 година печели оценката за " Зелено новостартиращо новаторско дружество " в състезанието на фондация " Приложни проучвания и връзки " и Enterprise Europe Network – България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР