Лидл България ще подкрепи 23 проекта на граждански организации в

...
Лидл България ще подкрепи 23 проекта на граждански организации в
Коментари Харесай

Лидл България ще финансира 23 граждански проекта в цялата страна

Лидл България ще поддържа 23 плана на цивилен организации в 27 обитаеми места в цялата страна в четвъртото издание на самодейността „ Ти и Lidl за по-добър живот “. Тази година подадените планове за финансиране бяха 139 от 66 обитаеми места, а фондът, който компанията ще подари, възлиза на 170 000 лева Всеки план ще получи финансиране до 10 000 лева и ще бъде осъществен в рамките на12 месеца.

Избраните планове са разграничени в три тематични посоки – обучение, околна среда и просвета, и историческо завещание. В категориите най-вече са утвърдените планове от област „ Образование “ - 12 на брой. След една несъмнено предизвикателна година в тази сфера, множеството планове са ориентирани към въвеждането на новаторски способи на преподаване, ранното детско развиване, повишение на интереса на децата към четенето, както и към обосноваване на младите за повече физическа интензивност навън. Проектите, които ще получат финансиране в направление „ Околна среда “, са 6, като с изключение на замърсяването на природата, те адресират и проблеми, свързани с тематики като местообитанието на пчелите, понижаване използването на пластмаса и преработването. В категория „ Култура и историческо завещание “ има 5 отличени плана. Те ще се концентрират върху разнообразни способи за потребление на новите технологии за предпазване и предаване на историята към идващите генерации, чрез цифровизация на културното завещание.

„ Благодаря на всички 139 организации, които разпознаха Лидл България като благонадежден сътрудник за поддръжка! Най-искрено приветствам от името на Лидл България и екипите на тези 23 цивилен организации, които ще получат финансиране. Пожелавам ви с доста предпочитание и отношение да реализирате своите хрумвания, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите локални общности и през идната година да заемете своето място в Картата на въздействието на „ Ти и Lidl за по-добър живот “ с отличните резултати, които имаме вяра, че ще постигнете “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ За да създадеш една стратегия на корпоративен донор, е нужно сърце и доста страст и старания, както и положително партньорство, което виждаме в лицето на Лидл България. Визията им за по-добър живот, обединена с напъните на гражданските организации, води до същинска смяна и до същински по-добър живот за избрани общности в страната. Това е от извънредно значение за развиването на гражданското ни общество и следва да бъде продължено във времето “, показа Илияна Николова, изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.

„ За 2020 година даренията от фирмите са повече спрямо миналата година, което е директно обвързвано с COVID-19 рецесията. Затова е доста значим образецът, който дава Lidl с обстоятелството, че продължава програмата „ Ти и Lidl за по-добър живот “, в поддръжка на тези хора, които са дейни, вземат решение проблеми или осъществят хрумвания, за които имат ентусиазъм “, показа Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес.

Получените планове бяха оценени на три стадия. Първият стадий бе инспекция по административните критерии. Във втория и третия плановете бяха оценени първо от жури с опит и експертиза по тематичните области на състезанието и по-късно от чиновници на Лидл България. Програмата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес.

Пълен лист с утвърдените за финансиране планове можете да видите на:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР