Лидерската битка в БСП се превърна в истинска вътрешна война,

...
Лидерската битка в БСП се превърна в истинска вътрешна война,
Коментари Харесай

БСП води вътрешна война, разпалвана от Борисов и Пеевски

Лидерската борба в Българска социалистическа партия се трансформира в същинска вътрешна война, която заплашва да отслаби съдбовно партията преди парламентарните избори. Конфликтът е разпалван от взаимни обвинявания в подмолно съглашателство с ГЕРБ и връзки с Делян Пеевски. " Накрая труповете може да са повече от останалите живи ", описват пред Mediapool осведомени със обстановката в партията. Показателно е, че от петима кандидати за лидерския пост, на линия останаха единствено двама – Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

Новото е, че на 12 септември всички членове на партията за първи път ще избират директно своя ръководител. Всички чакат победител да е Корнелия Нинова, само че напрежението е съществено. През последните дни претендентите за ръководител Валери Жабляков и Красимир Янков приканиха за протест и се " отдръпват от акцията ". Георги Тодоров се отхвърли, обявявайки, че Българска социалистическа партия " няма да има този избор, който се очакваше ".

Истината е, че нито един от тримата отдръпнали се нямаше и най-малък късмет да завоюва, по тази причина и жестът им евентуално да разколебае доверието на социалистите в директния избор, от което изгода би имал единственият останал съперник на Нинова – Кирил Добрев.

" Разбирам другарите ми, които се отхвърлят. Такава акция на мрачно не вършат даже ГЕРБ в ромските махали. Като претендент за ръководител към днешна дата не знам какъв брой са хората, имащи право на глас. Ще остана до дъно, тъй като когато всичко това свърши, някой въпреки всичко би трябвало да светне лампата и да освети по какъв начин е минал този избор ", разяснява Добрев.

Проблемът е, че до последния миг няма да е ясно тъкмо какъв брой социалисти ще могат да гласоподават. Това води до подозрения за операции. Партийната изборна комисия споделя, че членовете с право на гласа са към 83 000 души, само че се чака в петък да се разбере точния брой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР