Лидерката на френската крайнодясна партия Национален сбор Марин льо Пен

...
Лидерката на френската крайнодясна партия Национален сбор Марин льо Пен
Коментари Харесай

Марин льо Пен обидена от въпроси, че партията ѝ е финансирана от Русия

Лидерката на френската крайнодясна партия " Национален общ брой " Марин льо Пен разгласи, че медийните изказвания, че партията ѝ е обвързвана с Кремъл са обидни , оповестява " Асошиейтед прес ".

Според нея изказванията, че " Национален общ брой " е получавал пари от Русия, са неистина .

Льо Пен сподели това по време на визитата си в Естония, чиято цел е обединяване на десните популисти в Европа преди изборите за Европейския парламент. Представители от Италия, Финландия и Дания се причислиха към Льо Пен и водача на националистическата, антиимигрантска Естонска консервативна национална партия (EKRE).
 Френски депутати желаят следствие на връзките сред Марин льо Пен и Стив Банън
Френски депутати желаят следствие на връзките сред Марин льо Пен и Стив Банън

Парламентарна комисия...

По време на конференция в естонската столица Талин, естонски публицист попита Льо Пен по отношение на информации във френските медии за заем, който нейната партия е получила от чешко-руска банка през 2014 година и изказвания, че Русия е подкрепила нейната президентска акция през 2017 година

" Не съм под контрола на никоя непозната страна. Не съм подвластна от никого ", акцентира очевидно раздразнената Льо Пен.

Политиците в Естония, която е членка на Европейски Съюз с население от 1,3 млн. души, и която граничи с Русия, не желаят да бъдат свързвани с проруски дневен ред. Когато репортерът настоял, питайки Марин льо Пен за хипотетичните ѝ положителни връзки с съветския президент Владимир Путин, тя посочила ясно обидата си от въпроса.

" Намирам въпроса ви за афектиран. Трудно ми е да схвана, че настоявате да питате за Русия ", отбелязала тя.
 Марин льо Пен желае съдействие с Орбан и
Марин льо Пен желае съдействие с Орбан и " Право и правдивост " за Екологичен потенциал

Орбан да реши дали мястото му е в ЕНП, не задължаваме Полша да има близки връзки с Русия

Въпреки това тя траяла, като отрекла всички догатки, че е прекомерно другарски настроена към Москва.

" Защитавам ползите на моята страна (Франция) и се боря за ползите на Европа. Няма да разреша да бъдем под въздействието на Путин ", уверила Марин льо Пен.

EKRE е сътрудник в новото съдружно държавно управление в Естония. Тя може да се причисли към алианса на крайнодесните партии в Европейския парламент, който Льо Пен поддържа дружно с водача на италианската партия " Лига " Матео Салвини, който е и вътрешен министър в популисткото държавно управление на Италия.
 Крайнодесните на Льо Пен желаят да се отстрани Европейската комисия
Крайнодесните на Льо Пен желаят да се отстрани Европейската комисия

Лидерът на партията Марин льо Пен показа програмата си за Европейския парламент

" EKRE е огромна партия с бъдеще, която носи очаквания на хората ", сподели Ле Пен след среща с ръководителя на партията и министър на вътрешните работи на Естония Март Хелме.

Представители на " Лига ", Датската национална партия и финландската партия " Финландци " участваха на срещата в Естония.

Тези партии, както и " Национален общ брой " и " Алтернатива за Германия ", работят за основаването на нова група в Европейския парламент за радикална промяна на политиките на Европейския съюз по въпроси като миграцията, сигурността и околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР