Лидерката на БСП Корнелия Нинова предложи пред конгреса след изборите

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова предложи пред конгреса след изборите
Коментари Харесай

Нинова предлага референдум в БСП с кого да влезе в коалиция

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи пред конгреса след изборите да се организира вътрешнопартиен референдум за това с кого да се коалират социалистите. Тя съобщи това в отчета си пред конгреса.

" Трябва да има лява партия в държавното управление, ние ще сме обществения дирек в такова държавно управление. Българска социалистическа партия няма да прави коалиция с ГЕРБ ", сподели Нинова под не изключително ентусиасирани ръкопляскания.

И добави:

" Нека минат изборите и тогава да решим с кого да участваме с държавно управление посредством вътрешнопартийно допитване ".

Нинова съобщи:

" Не сме партия на милионерите, а на работещите и уязвимите ".

И прикани " да си сложим ред в нашата лична къща ".

" Това не може да продължава по този начин. Тези вътрешни борби ни унищожават. Хората няма да ни повярват.

Къде са аргументите. Когато въведохме директен избор, три мандата за депутати, два мандат за ръководителя. Наши приятели, които изгубиха вероятността за пост " безконечен народен представител ". Загубиха директния избор за ръководител.

Освободихме партията от олигарсите в нея и от зависимости от стопански ползи. Тези хора ви употребяват. Точно те, които години наред се хранеха от режима на ГЕРБ и Бойко Борисов. Точно те през днешния ден най-високо викат Българска социалистическа партия ще се коалира с ГЕРБ. Години наред са на хранилката на ГЕРБ ".

Това сподели Нинова по адрес на вътрешната си съпротива. Тя добави, че различен проблем са и разликите във връзка с Истанбулската спогодба.

" Няма да се поддадем на този напън, Като ме промените някой ден, правете каквото желаете. Ще не отстъпвам, че ще имаме момчета и девойки у дома и сме майки и татковци ", съобщи Нинова.

Тя разяснява и вътрешната политика:

" Настъпи такова озверяване, пристигна полит:ката на крясъците, вместо на разсъдъка. Българските социалисти сме за парламентарната република като най-демкратична форма на ръководство. Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание. Смислена същинска промяна в правосъдната система. бързо резултатно заслужено правораздаване.

Другари, ние лични битки с президента нямаме. Но имаме към този момент дълбоки, кардинални, политически и идеологически разлики. Вие желаете ли в тази рецесия и беднотия България да даде 3 милиарда за нови 8 F-16 "

Чувствахте се спокойни и свободни да участвате в подписката за осъществяване на референдум за еврото ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР