Лидерите на ЕС решиха също така да предоставят на Грузия

...
Лидерите на ЕС решиха също така да предоставят на Грузия
Коментари Харесай

ЕС започва преговори за присъединяване с Украйна и Молдова

Лидерите на Европейски Съюз взеха решение също по този начин да дават на Грузия статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Европейският съвет реализира единодушие да стартира договаряния за присъединение и с Босна и Херцеговина " незабавно щом бъде реализирана нужната степен на сходство на [страната] с критериите за участие ".

По този метод водачите на Европейски Съюз одобриха напълно рекомендациите на Европейската комисия по тези въпроси.

" Днес е денят, в който решението ще бъде взето или в Брюксел, или в Москва. ", прикани преди този момент украинският президент Володимир Зеленски, като прикани водачите на Европейски Съюз " да не предават " народа на Украйна

Според украинския водач от началото на 2023 година Русия не е постигнала никакви обилни триумфи на бойното поле или на интернационалната сцена. Зеленски прикани европейските водачи също да попречат на Русия да завоюва поради неспособността си да вземе решение на срещата на върха в Брюксел по отношение на присъединението на страната към Европейски Съюз.

" Хората в Европа няма го да схванат, в случай че " премията " за срещата в Брюксел ще бъде доволната усмивка на Путин ", съобщи украинският президент.

Украинският президент също по този начин означи, че страната е изпълнила всички свои отговорности за присъединение към Европейски Съюз. Резултатът, съгласно него, би трябвало да бъде съглашение по проекта за започване на придвижването на Украйна към Европейски Съюз, който по-рано беше утвърден от Европейската комисия. Зеленски напомни, че по време на Евромайдана през зимата на 2013-2014 година украинците всеобщо стачкуваха против отхвърли на тогавашния украински президент Виктор Янукович да интегрира страната в Европа.

" Преди 10 години в Украйна хората въстанаха под знамената на Европейския съюз. За тях това беше знак на истината и би трябвало да остане подобен. Днес ви апелирам за едно - не предавайте хората и вярата им в Европа ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР