Лидерите на държавите от Групата на седемте се споразумяха за

...
Лидерите на държавите от Групата на седемте се споразумяха за
Коментари Харесай

Г-7 обяви нови санкции срещу руската военна машина

Лидерите на страните от Групата на седемте се споразумяха за нови наказания, чиято цел е Русия да бъде лишена от технологии, промишлено съоръжение и услуги, които поддържат военната ѝ машина.

Този ход идва, откакто Съединените щати, Англия и Европейският съюз оповестиха, че поставят нови старания, с цел да притиснат Москва, 15 месеца след пълномащабното навлизане на Владимир Путин в Украйна.

На срещата си в японския град Хирошима водачите оповестиха, че ще подхващат дейности за по-нататъшно ограничение на достъпа на Русия до стопанските системи на Г-7, заяви Агенция Франс Прес.

" Ще разтеглим дейностите си, с цел да подсигуряваме, че износът на всички артикули, които са от решаващо значение за експанзията на Русия... е стеснен във всички наши юрисдикции ", се споделя в изказването им.

" Ще лишим Русия от технологиите, промишленото съоръжение и услугите на Г-7, които поддържат нейната военна машина ", прибавиха от блока, който включва Англия, Съединени американски щати, Япония, Канада, Германия, Франция, Италия и Европейския съюз.

Групата на седемте съобщи, че ще усили напъните си за попречване на заобикалянето на съществуващия режим на наказания, " в това число ориентиране към субекти, транспортиращи материали за фронта ".

По-рано през днешния ден Съединените щати и други членове оповестиха свои лични нови ограничения, като почитан чиновник на американската администрация съобщи, че още 70 субекта от Русия и други страни ще бъдат включени в черния лист на Съединени американски щати.

Междувременно Лондон взе на прицел съветската търговия с диаманти на стойност 4-5 милиарда $ годишно, като разгласи възбрана за импорт на скъпоценните камъни, дружно с мед, алуминий и никел.

В изказването на Г-7 се поема и ангажимент за " ограничение на търговията и потреблението на диаманти, добити, обработени или създадени в Русия ", в това число с потреблението на технологии за следене.

Белгия е измежду най-големите купувачи на едро на съветски диаманти, дружно с Обединените арабски емирства и Индия, чийто министър-председател Нарендра Моди ще се причисли към диалозите на Г7 този уикенд. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР