Лидерът в Обиколката на Испания Крис Фрум показа слабост в

...
Лидерът в Обиколката на Испания Крис Фрум показа слабост в
Коментари Харесай

Нибали съкрати аванса на Фрум с 41 секунди след бруталния 17-и етап


Лидерът в Обиколката на Испания Крис Фрум сподели уязвимост в тежкия 17-и стадий от Виядего до Лос Мачукос (180,5 км) на Вуелтата и разреши на преследвача Винченцо Нибали да редуцира преднината му с цели 41 секунди.

Етапът беше извоюван от австриеца Щефан Денифъл, който устоя на свирепата офанзива на Алберто Контадор. Испанецът търсеше първа етапна победа в последното си присъединяване на Вуелтата, само че не съумя да я реализира.

Австриецът беше част от група от шестима бегълци. Те бяха пропуснати на цели девет минути от тима на Фрум Sky, само че обстановката не устройваше останалите отбори, които започнаха интензивно гонене и редуцираха преднината на бегълците.

Въпреки това Денифъл удържа първото място, като в последното нанагорнище устоя на натиска на Ел Пистолеро, който не съумя да го застигне и остана на 28 секунди зад него в класирането. Зад Контадор също беше горещо.

Още при започване на изкачването на Лос Мачукос Фрум отпадна физически и благодарение на съотборниците си просто се опитваше да минимизира загубите. Конкурентът му Винченцо Нибали взе максимума, като съумя да редуцира 41 секунди от преднината на британеца и към този момент изостава на минута и 16 секунди от него в генералното класиране.

В събота следва още по-тежък стадий от днешния с край на именитата височина Англиру (12.5 км с 9.8% междинен наклон), който може да се окаже съдбоносен.

Със сигурност Нибали ще се опита да нападна рано успеха, както стори това преди четири години, когато се бореше също за лидерската позиция. За разлика оттогава, в този момент той е във възходяща форма, до момента в който преди четири години тя спадаше.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР